Η παρουσίαση της βιογραφίας του Νικολόπουλου στην Κάλυμνο

(PHOTOS) Μια ξεχωριστή παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαλαχούτη για τον Χρήστο Νικολόπουλο στο όμορφη νησί των Δωδεκανήσων.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Στο όμορφο νησί της Καλύμνου παρουσιάστηκε η βιογραφία ενός από τους πιο σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες όλων των εποχών, του Χρήστου Νικολόπουλου.

Στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το Αναγνωστήριο Καλύμνου «Αι Μούσαι» αρχικά παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Μπαλαχούτη «Χρήστος Νικολόπουλος - Η ζωή μου τα τραγούδια μου» και στη συνέχεια ο μουσικοσυνθέτης χάρισε μουσικές εκπλήξεις σπάνιας ομορφιάς στους τυχερούς αποδέκτες της ιδιαίτερης Κυριακάτικης βραδιάς, που αψήφησαν τον ανταριασμένο Καλύμνικο ουρανό.

Στο μουσικό μέρος, τον Χρήστο Νικολόπουλο συνόδεψαν ιδανικά η ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και στο πιάνο ο Καλύμνιος μαέστρος και ενορχηστρωτής Νίκος Κούρος.

Ο τελευταίος, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των διοργανωτών και του βιρτουόζου του μπουζουκιού, θέλοντας να κάνει ένα δώρο στους συμπατριώτες του…

Συνεχίζοντας ο Παναγιώτης Γιαμαίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω, πράγματι, δέος γι’ αυτόν τον μεγάλο δημιουργό, ο οποίος για 50 ολόκληρα χρόνια μεσουρανεί στο ελληνικό μουσικό στερέωμα. Είναι ένας αστείρευτος ποταμός ποιοτικής λαϊκής μουσικής, που δονεί τις ευαίσθητες χορδές κάθε ελληνικής ψυχής μέσα κι έξω από τη χώρα. Ο Χρήστος ο Νικολόπουλος είναι μόνος του μια σχολή, έχει σφραγίσει μια εποχή και κατατάσσεται από τώρα στο πάνθεον των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών στο χώρο της μουσικής».

Και κατέληξε ο πρόεδρος του Αναγνωστηρίου: «Αγαπητέ Χρήστο Νικολόπουλε, σε καλωσορίζουμε στο νησί μας και σ’ ευχαριστούμε για ό,τι έχεις προσφέρει και θα συνεχίσεις να προσφέρεις στο χώρο της μουσικής».

Δημοσιεύματα ιστοσελίδων της Καλύμνου μας περιγράφουν τι ακολούθησε:

«Ο συγγραφέας, διακεκριμένος ερευνητής του ελληνικού τραγουδιού, και διευθυντής του ogdoo.gr Κώστας Μπαλαχούτης ακτινογράφησε μέσα σε λίγα λεπτά με γλαφυρότητα και σαφήνεια τον άνθρωπο, τον δημιουργό και καλλιτέχνη Χρήστο Νικολόπουλο ενώ αποκάλυψε και λεπτομέρειες της δημιουργικής του σχέσης με το συνθέτη.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του επιβεβαίωσε δια ζώσης την ποιότητα του χαρακτήρα του, αυτή που μόνο από τις οθόνες μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε άπαντες διαμορφώσει. Λιτός, αληθινός, προσηνής, αγέρωχος κι αγέραστος. Παρότι έχει κατακτήσει με την εργατικότητά του, το ταλέντο του και την αξιοσημείωτη αντοχή του τους μουσικούς αιθέρες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, παραμένει προσγειωμένος, σεμνός, γήινος. Παραμένει ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε μια μικρή μουσική παράσταση όπου ο Νικολόπουλος με την αμεσότητα και τη δεξιοτεχνία του συγκίνησε τους θεατές που σιγοτραγούδησαν μαζί του διαχρονικές στιγμές του. Έξοχη η Ζωή Παπαδοπούλου, απέσπασε θερμά σχόλια, και βέβαια άριστος όπως πάντα ο πηγαίος Νίκος Κούρος.

Στο τέλος ο Χρήστος Νικολόπουλος υπέγραψε αφιερώσεις στα βιβλία του που κυριολεκτικά μέσα σε λίγα λεπτά γίνανε ανάρπαστα.

Ορισμένες φωτογραφίες είναι απ’ την σελίδα kalymnosola.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!