Η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμπράττει με την Πέγκυ Ζήνα στην Τρίπολη

Η μεγάλη γιορτή για τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/07/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr

Το δελτίο τύπου:

Στις 29 Ιουλίου ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης του πανελληνίου και της οικουμένης, συμπληρώνει ενενήντα ένα χρόνια ζωής. Στις 29 Ιουλίου του 1925 γεννήθηκε στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Σμυρνιά.

Στη συναυλία που διοργανώνεται με αυτή την αφορμή στην Τρίπολη, θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια λατρεμένα, από την απύθμενη δεξαμενή της πολύτιμης και ανυπολόγιστης προσφοράς του, φορτισμένα με μνήμες.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση, εκδήλωση σεβασμού και αγάπης συνάμα, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού σε όσους θελήσουν να παρευρεθούν και να συνεορτάσουν τα γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη.

Στη γιορταστική εκδήλωση μαζί με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα πάρουν μέρος οι τραγουδιστές: Πέγκυ Ζήνα, Παναγιώτης Πετράκης και Παναγιώτης Καραδημήτρης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι Επίτιμο Μέλος της Διεθνούς Αρκαδικής Εταιρείας κι Ιδρυτικό Μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρκαδίας.

Η Πέγκυ Ζήνα τραγουδά Θεοδωράκη...


Η Πέγκυ Ζήνα, αναμετράται για πρώτη φορά με το έργο του Μίκη Θεοδωράκη.

Ξεκίνησε την καριέρα της με το ελαφρό και στη συνέχεια λαϊκό ελληνικό τραγούδι και δημιούργησε το δικό της κοινό. Το ήθος και η ταπεινότητα της παραπέμπουν στη σεμνότητα αγαπημένων λαϊκών φωνών της παλιάς γενιάς.

Η συνεργασία της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, ο οποίος διέκρινε το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της και συνέπραξε επί δύο χρόνια μαζί της, αποτελεί σταθμό στην καριέρα της.

Ο Μίκης Θεοδωράκης τη δεκαετία του '60, μετέφερε με τα τραγούδια του στον ελληνικό λαό την ακτινοβολία της ελληνικής ποίησης, επιστρατεύοντας φωνές θρυλικών λαϊκών τραγουδιστών όπως του Μπιθικώτση και του Καζαντζίδη · συνδυάζοντας με τόλμη εξαίσιους συμφωνικούς με λαϊκούς μουσικούς χρωματισμούς, σε μια εποχή που αυτό θεωρείτο αδιανόητο.

Η Πέγκυ Ζήνα επιθυμούσε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Ο συνθέτης δέχτηκε μ’ ευχαρίστηση την πρότασή της και σε συνάντησή τους επισφράγισε τη συνεργασία της με την Ορχήστρα που φέρει το όνομά του!

Η γνωστή τραγουδίστρια μελετάει το τελευταίο διάστημα τα τραγούδια με μεγάλη προσήλωση υπό την καθοδήγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κόρης του συνθέτη και ιδρύτριας της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά και του ίδιου του συνθέτη, ώστε να αποδώσει με ακρίβεια κι ευαισθησία το ύφος του περίτεχνου έργου..

Η δύναμη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνει ολόκληρη την κοινωνία μας, εισχωρεί και διαποτίζει το μεδούλι του λαού, με μουσικές εξαίσιες και ουμανιστικές αξίες.

Την Πέγκυ Ζήνα πλαισιώνουν ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής Παναγιώτης Πετράκης, ο Παναγιώτης Καραδημήτρης λαϊκός τραγουδιστής από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι όλοι τους στενοί συνεργάτες της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» με την οποία θα συμπράξει η Πέγκυ Ζήνα.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με πρώτο σταθμό την παραλία Βραχατίου, ακολουθούν η Τρίπολη, η Αρχαία Ολυμπία (Μακρίσια) την Παρασκευή 5 Αυγούστου, τα Γιάννενα γενέτειρα της Πέγκυς Ζήνα και άλλες ακόμη. Ο κύκλος των συναυλιών θα κλείσει τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016
Ώρα 21:00
Τρίπολη, Πλατεία Άρεως
Η προσέλευση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!