Η ομιλία του Γ. Νταλάρα στο πλαίσιο της βράβευσης του Ανδρέα Κατσιγιάννη

(VIDEO) Ο κορυφαίος ερμηνευτής μιλά για το έργο του επιστήθιου φίλου του
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την προηγούμενη Παρασκευή σε μια σημαντική τελετή για την ελληνική μουσική, τιμήθηκε ο καταξιωμένος συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Βόλου αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον πολιτιστικό πρεσβευτή της πόλης, ο οποίος την κάνει γνωστή με τη μουσική του στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Παρών στην εκδήλωση τιμής ο κορυφαίος ερμηνευτής Γιώργος Νταλάρας, επιστήθιος φίλος του τιμώμενου , ο οποίος μίλησε με λόγια θερμά για τη μουσική προσωπικότητα και το έργο του Βολιώτη δημιουργού, που συνέθεσε το πρώτο του έργο σε ηλικία 15 ετών. Παράλληλα χαρακτήρισε «ένα παιδί» τον Ανδρέα Κατσιγιάννη για να προσθέσει «ελπίζω να παραμείνει για πολλά χρόνια στην εφηβεία γιατί έτσι τον θέλουμε και έτσι τον έχει ανάγκη η πόλη σας, αλλά και οι μαθητές του και όσοι τον συναναστρέφονται».

Ο Γιώργος Νταλάρας αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην προσφορά του συνθέτη ως δασκάλου, ο οποίος με αυτή του την ιδιότητα αλλά και τη δημιουργία της περίφημης Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας, συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση της «μουσικής μνήμης» του τόπου και των χαμένων πατρίδων, μέσα από τη γνώση που μετέδωσε στους μαθητές του, που θα αποτελέσουν και τους μελλοντικούς συνεχιστές του έργου του. 

Χαρακτηριστικά και με έμφαση είπε ο δημοφιλής ερμηνευτής αναφερόμενος στην ελληνική μουσική παράδοση της Μικράς Ασίας: «Αυτές οι νότες δεν πρέπει να σβήσουν ποτέ, πρέπει να υπάρχουν!»

Η μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη είναι πρέσβειρα ειρήνης και πολιτισμού σε όλο τον κόσμο με τον Γιώργο Νταλάρα να τονίζει «αυτός είναι ο ρόλος της μουσικής, να εξημερώνει το άγριο ζώο που έχουμε μέσα μας» ενώ προσέθεσε ότι ο τιμηθείς «είναι πολυγραφέστατος και γράφει πολύ ιδιαίτερη Μουσική, όχι μόνο ενός είδους. ΄Έχει μεγάλο πλούτο μέσα του και κυρίως έχει την παράδοση που τη σέβεται και είναι πολύ σημαντικό».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!