Η Νέα Υόρκη «υποκλίνεται» στον Καβάφη!

Ως μαγευτική περιγράφουν τη στιγμή που η Κάθλιν Τέρνερ και η Ολυμπία Δουκάκη βρέθηκαν μαζί στη σκηνή του Town Hall στη Νέα Υόρκη, για να…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

διαβάζουν Καβάφη, όσοι κατέκλυσαν την αίθουσα. Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με το έργο του Πρώτη Υλη δεν απέδωσε απλώς τιμή στον κορυφαίο ποιητή αλλά έδειξε για μια ακόμη φορά τις συγγένειες και την εξέλιξη της ελληνικής δημιουργίας.

Η πολυαναμένομενη εκδήλωση που διοργάνωσε το περίφημο Pen America Center με

την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Νιάρχος αλλά και του Ιδρύματος Ωνάσης, αποτέλεσε πραγματικά ένα σημαντικό γεγονός για την μητρόπολη. Ο διευθυντής του Pen America Center, Lazlo Orsos δήλωσε: «Αυτό είναι το κόλπο του Καβάφη. Αν διαβάσεις μόνο ένα ποίημά του δεν καταλαβαίνεις. Αλλά 15 λεπτά επιστρέφεις σε αυτό, το διαβάζεις πιο αργά και αρχίζει και ανοίγει».

Στην εκδήλωση, που παρουσίασε παράλληλα τα σκίτσα που δημιούργησε στη δεκαετία

του '60, ο περίφημος Ντέιβιντ Χόκνεϊ ,με θέμα τον ίδιο τον Καβάφη, αλλά και τα ποιήματά του, συμμετείχαν η ακόμη ο Τούρκος κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ορχάν Παμούκ, ο ιδανικός μελετητής του έργου του Καβάφη Ντάνιελ Μέντελσον αλλά και ο Εντμουντ Κίλι (συνεπείς, επίμονοι φορείς του καβαφικού έργου στη δυτική γραμματεία και ακαδημαϊκή ζωή), o βραβευμένος με Πούλιτζερ και Faulkner, Μάιλ Κάνινγκαμ ενώ ο Σον Κόνερι απάγγειλε μέσω video την «Ιθάκη», σε μουσική υπόκρουση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Οι φωτογραφίες από τη βραδιά αναρτήθηκαν στο twiter. Πηγή: iefimerida.gr


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!