«Η Μουσική της καρδιάς μας» στον Ιανό

Για τέταρτη χρονιά η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte έρχεται στον Παιδικό Ιανό.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/02/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Φέτος, παρουσιάζει ένα μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη «Μουσική της καρδιάς μας», το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στις 10:00 στον Ιανό.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:


Κάθε παιδί από τη στιγμή που γεννιέται μέσα στο στενό οικογενειακό και ευρύτερο κοινωνικό του περιβάλλον βιώνει πολλές εμπειρίες σχετικές με τη μουσική. Η μουσική είναι επικοινωνιακή συνθήκη και επίσης η πιο ελεύθερη και αδέσμευτη μορφή τέχνης.

Με σεβασμό για τα παιδιά δημιουργήσαμε το μουσικό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μουσική της καρδιάς μας» επιχειρώντας να τα βοηθήσουμε να αναγνωρίσουν την υπέροχη δύναμη της μουσικής να δημιουργεί συναισθήματα και συγκινήσεις και να επηρεάζει τις διαθέσεις.

Μέσα από ακροάσεις, παιχνίδια, γρίφους, μουσικούς χάρτες, βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις εικόνων και αντλώντας έμπνευση από ένα διαφορετικό συνθέτη κάθε φορά «ταξιδεύουμε» στη μουσική του με πυξίδα την αγάπη για τα παιδιά και προορισμό τη χαρά και τη ζεστασιά που μας χαρίζει.

Ποια είναι λοιπόν «Η μουσική της καρδιάς μας»;

Η μουσική που αγαπάμε, που τραγουδάμε, που χορεύουμε, που παίζουμε. Με τη μουσική που αγαπάμε προσπαθούμε να αμβλύνουμε την οξύτητα, το θυμό, την αδικία... Να βγει στο φως το σμιλεμένο, το όμορφο, το υπέροχο!

Είσοδος ελεύθερη
Για παιδιά του Δημοτικού
Πληροφορίες: κα Κατερίνα Παπαδάκου, 2118001160 και στο 6987300329

Ianos, Σταδίου 24

Αυτό το μήνα:


10/2/2018 στις 10:00 «Peer Gynt» (Πέερ Γκυντ). Γνωρίζω τον Edvard Grieg
Μια γλυκιά κι ευγενική μουσική στην αρχή! Ύστερα ο Πέερ Γκυντ ένας... απίστευτος νεαρός συναντά ξαφνικά τα ξωτικά. Αυτά στην αρχή κινούνται απαλά, ύστερα πλησιάζουν όλο και περισσότερο, όλο και πιο γρήγορα! Ουφ... ευτυχώς! Τους ξεφεύγει!

Επόμενες συναντήσεις:


10/3/2018 στις 10:00 «Το μουσικό ταξίδι ενός ποταμού». Γνωρίζω τον Bedrich Smetana
Το φλάουτο και το κλαρινέτο μουρμουρίζουν... Μια μελαγχολική μελωδία, κυνηγοί, ένας χωριάτικος γάμος, νύμφες που χορεύουν στο φως του φεγγαριού, κάστρα, παλάτια στις όχθες ενός ποταμού. Γνωρίζω τον «Μολδάβα» το γνωστό κι αγαπημένο συμφωνικό ποίημα του Σμέτανα.

14/4/2018 στις 10:00 «Το πέταγμα της μέλισσας». Γνωρίζω τον Νikolai Rimsky-Korsakov
«Το πέταγμα της μέλισσας» ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κόρσακοφ. Προέρχεται από την όπερα «Ιστορία του τσάρου Σαλτάν» ένα παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν που οι κακές αδελφές της γυναίκας του, κατάφεραν να τον χωρίσουν από το γιό του πρίγκιπα Γκβιντόν. Ο πρίγκιπας Γκβιντόν αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε μέλισσα για να συναντήσει τον πατέρα του!

12/5/2018 στις 11:00 «Το μουσικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ!»
Οι μαγικές νότες των συνθετών που ακούσαμε τη χρονιά που πέρασε, συνεχίζουν να ακούγονται! Ο Dmitri Shostakovich, ο Gioachino Rossini, ο Pyotr Ilyich Tcaikovsky, ο Μodest Mussorgsky και ο Maurice Ravel, ο Edvard Grieg, ο Bedrich Smetana, ο Bedrich Smetana μας γνέφουν απαλά και μας προτρέπουν να τους γνωρίσουμε κι άλλο.

Λίγα λόγια για την MusicArte:


Ιδρύθηκε το 2010 από την Κατερίνα Παπαδάκου, Αλεξία Χατζηλυκούδη και Έφη Ρηγάτου. Η ομάδα musicArte, προσεγγίζει τη μουσική με δραστηριότητες ενεργητικής ακρόασης, μουσικής εκτέλεσης και αυτοσχεδιασμoύ. Μέσα από την συναναστροφή και την δημιουργική συνεργασία με τα παιδιά, έφτασε σήμερα να αποτελεί μια ομάδα που έχει ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ακολουθία ενεργειών και δράσεων που έχει σκοπό τη μουσική, πολιτιστική, συναισθηματική και κοινωνική καλλιέργεια και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Η musicArte σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά και εφήβους. Η διαδικασία που ακολουθείται δεν επισπεύδεται, ούτε επιβάλλεται... είναι δυναμική. Χτίζεται και ολοκληρώνεται κάθε στιγμή.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!