Η Μαίρη Χρονοπούλου χάρισε το σπίτι της στο Χαμόγελο του Παιδιού

Μια κίνηση ανθρωπιάς από τη Μαίρη Χρονοπούλου, με αποδέκτη το Χαμόγελο του Παιδιού.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/11/2016

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η αγαπημένη Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, παραχώρησε το σπίτι της στην Παιανία για τους σκοπούς του οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού», με τον όρο φυσικά να μπορεί να μένει σε αυτό μέχρι να φύγει από τη ζωή, όπως αποκαλύπτει με άρθρο του ο Αλκίνοος Μπουνιάς για την Espresso.

«Με τη Μαίρη μάς συνδέει μια διαχρονική σχέση, που βασίζεται στην αληθινή αγάπη και την εκτίμηση» δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κώστας Γιαννόπουλος, ενώ αποκάλυψε ότι και στο παρελθόν η ηθοποιός και φίλη του τους είχε ενισχύσει οικονομικά.

Το καταφύγιο της Μαίρης Χρονοπούλου -ανεξάρτητα από την οικονομική αξία του- είναι ένας χώρος τεράστιας πολιτιστικής και καλλιτεχνικής σημασίας, αφού έχουν περάσει από εκεί για περισσότερο από τρεις δεκαετίες τα πιο σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου.

Πρόκειται για ένα διώροφο κτίσμα 170 τ.μ., που βρίσκεται εκτός του κέντρου της Παιανίας σε υψόμετρο 360 μέσα σε ένα δασάκι και με θέα όλο τον κάμπο των Μεσογείων. Ο περιβάλλων χώρος του είναι μια έκταση εννέα στρεμμάτων και είναι φυτεμένος με 200 ελιές και πολλά κυπαρίσσια. Εντός του χώρου υπάρχουν πισίνα και δεξαμενή νερού.

«Είναι μια ηθική και πολιτιστική προσφορά και θα πρέπει να σας πω ότι το σπίτι θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή ως μουσείο της Μαίρης Χρονοπούλου» λέει ο Κ. Γιαννόπουλος και διευκρινίζει πώς θα αξιοποιηθεί ο περιβάλλων χώρος: «Στο κτήμα θα απασχολούνται σιγά σιγά τα παιδιά με διάφορες καλλιέργειες και ζωάκια και, αν το επιτρέπει το μέρος, θα βάλουμε και κάποια λυόμενα για να μένουν».

«Έχουν γίνει ωραία πάρτι σε αυτό το σπίτι. Θυμάμαι σε ένα από αυτά, που έλαβε χώρα Χριστούγεννα, ο γιος του Ίωνα Βορρέ είχε επιμεληθεί τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου και για μπαρ είχε βάλει καρότσια τα οποία χρησιμοποιούνται για το χτίσιμο των οικοδομών, διακοσμημένα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια γεμάτα με παγάκια και ποτά» θυμάται η Μαίρη Χρονοπούλου και προσθέτει ότι εκεί έχουν γυριστεί δύο επεισόδια της σειράς «Μάνα είναι μόνο μία», στην οποία πρωταγωνιστούσε, αλλά και ολόκληρη η εκπομπή «Με μια αγκαλιά τραγούδια» με την Ιφιγένεια Γιαννοπούλου.

Πηγή: espressonews.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!