Η Λυδία Σέρβου τραγουδά Μητροπάνο στα Τρίκαλα

(UPDATE - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΡΟΒΕΣ) «Ο δικός μας Δημήτρης, ο Μητροπάνος της καρδιάς μας» στα πλαίσια των «Τσιτσανείων 2017».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο


Mε μια συναυλία αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα τιμήσει τη μνήμη του λαϊκού ερμηνευτή, που γεννήθηκε στην Αγία Μονή των Τρικάλων στις 2 Απριλίου 1948.  

Η εκδήλωση με τίτλο «Ο δικός μας Δημήτρης, ο Μητροπάνος της καρδιάς μας» τελικά λόγω βροχής θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 31, αντί την Τρίτη 29 Αυγούστου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 9 το βράδυ, στο μαγευτικό χώρο του μεσαιωνικού Φρούριου των Τρικάλων και διοργανώνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2017».  

Επιχειρώντας να καλυφθεί η 45χρονη πορεία του στην ελληνική δισκογραφία, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Λυδία Σέρβου, θα τραγουδήσει μια σειρά από διαχρονικές επιτυχίες που «σφράγισε» με τη φωνή του ο Μητροπάνος. Θα τραγουδήσουν επίσης οι Τρικαλινοί Γιώργος Μπαμπαλιάρης και Δημήτρης Παδιός και Δήμητρα Καλλιάρα (που τραγουδά και παίζει κανονάκι), που θα πλαισιωθούν από δεκαμελή λαϊκή ορχήστρα.
tsts2.jpg

Λίγα λόγια για την Λυδία Σέρβου


Η Λυδία Σέρβου γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής και μεγάλωσε στην Καβάλα. Είναι διπλωματούχος κλασσικού τραγουδιού και βυζαντινής μουσικής και πτυχιούχος της σχολής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών.

Θα έλεγα πως η απόφασή της να ασχοληθεί με το «σταμπαρισμένο» από τη φωνή του Μητροπάνου ρεπερτόριο, αποτελεί πρόκληση και ρίσκο συγχρόνως, αφού οι μέχρι τώρα επιλογές της, τόσο δισκογραφικά, όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων, κινήθηκαν σε διαφορετικούς μουσικούς χώρους.

Όσον αφορά τη δισκογραφία της, το 2000 ξεκίνησε με ένα τραγούδι στον «παιδικό» δίσκο του Νίκου Πιτλόγλου και της Χάριτος Τσεκούρα «Το κάλεσμα της άνοιξης», ενώ το 2002 και το 2005 αντίστοιχα, τραγούδησε στα επίσης «παιδικά», «Χρωματιστά τραγούδια» και «Τα τραγούδια πάνε θέατρο» της Μαρίζας Κωχ. 

Το 2006 πραγματοποίησε σειρά αφιερωμάτων στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι στην Κύπρο, μαζί με την Λία Βίσση και τους πιανίστες Πλωτίνο Μικρομάτη και Σάββα Σάββα. Αποσπάσματα από τις συναυλίες αυτές κυκλοφόρησαν σε cd στην Κύπρο, με τίτλο «Two pianos, two voices».

Το 2013 συμμετείχε μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τον Δημήτρη Μπάση, την Μελίνα Ασλανίδου και την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου στο δίσκο της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου «Χαίροις Ένδοξε Λάζαρε», που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Κύπρο, με Κάλαντα του Προστάτη και Πολιούχου Αγίου της Λάρνακας Λάζαρου του Τετραημέρου. 

Τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς παρουσίασε την πρώτη και μοναδική, μέχρι σήμερα, ολοκληρωμένη δουλειά της με τίτλο «Κάμε τον ύπνο σύννεφο», με δεκαέξι νανουρίσματα σημαντικών Ελλήνων συνθετών. Δουλειά που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση και ακούγεται ευχάριστα από μικρά και μεγάλα παιδιά.

Το περασμένο καλοκαίρι η Λυδία Σέρβου παρουσίασε μια καινούργια μπαλάντα σε μουσική και στίχους του Σταμάτη Χατζηευσταθίου, με τίτλο «Όση μου’λειψε αγκαλιά», που κυκλοφόρησε σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την Ogdoo Music Group. 

«Καλοκαίρια και χειμώνες… όταν έχω εσένα...»


Εμείς έχουμε στη διάθεσή μας δυο ηχητικά αποσπάσματα, από τις εντατικές πρόβες που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες για το αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Στο πρώτο, η Λυδία Σέρβου τραγουδά για κάποια «Καλοκαίρια και χειμώνες» σε μουσική του αείμνηστου Σπύρου Παπαβασιλείου και στίχους του Τάσου Οικονόμου…

Το «Όταν έχω εσένα» προέρχεται από τη δισκογραφική συνεργασία του λαϊκού ερμηνευτή με τον Σταμάτη Κραουνάκη, που κυκλοφόρησε το 2011 με τίτλο «Εδώ είμαστε» και αποτέλεσε τον τελευταίο ολόκληρο δίσκο του Μητροπάνου. Οι στίχοι είναι του Κραουνάκη και του Λάκη Λαζόπουλου και πρωτοακούστηκε το 2008 στη θεατρική παράσταση του Λαζόπουλου «Ο βιοπαλαιστής στη στέγη». Το 2014 το τραγούδι συμπεριλήφθηκε σε μια ζωντανή ηχογράφηση από τον Μητροπάνο, στην κασετίνα «Κρυφά», που κυκλοφόρησε με 5 cd με ανέκδοτες ζωντανές ηχογραφήσεις του ερμηνευτή…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!