Η Λευκή Συμφωνία επιστρέφει για μια συναυλία!

Το συγκρότημα, μετά από δεκαεπτά χρόνια σιωπής, ανακοίνωσε την επανασύνδεσή του.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/05/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Γιάννης Αλεξίου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Τόσο πολύ μακριά... τόσο πολύ κοντά...


Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά συγκροτήματα των επιστρέφει! Η Λευκή Συμφωνία, μετά από δεκαεπτά χρόνια σιωπής, ανακοίνωσε την επανασύνδεσή της για μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στη σκηνή του Piraeus 117 Academy! Σε μια λιτή κοινοποίηση η Di Di Music αναφέρει την είδηση και την ημερομηνία της συναυλίας τους. Τα τραγούδια από τους τέσσερις σημαδιακούς δίσκους τους που όλα αυτά τα χρόνια παρέμεναν ζωντανά μέσα μας και γύρω μας, με τη φλόγα τους να καίει στις ψυχές μας, περιμένουν να ακουστούν και πάλι.

Δημιουργήθηκαν το 1984 στην Αθήνα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν Θοδωρής Δημητρίου φωνή, Σπύρος Χαρίσης τύμπανα, Τάκης Μπαρμπαγάλας κιθάρα και Διογένης Χατζηστεφανίδης μπάσο.

«Μυστικοί Κήποι»

Ο πρώτος δίσκος τους «Μυστικοί Κήποι» που κυκλοφόρησε το 1986, ήταν μίνι lp με 6 τραγούδια κι είναι σημείο αναφοράς στην ροκ στην Ελλάδα. Όταν κυκλοφόρησε είχε ένα καινούργιο ήχο με πολλά στοιχεία ρομαντισμού και όμορφες συγχορδίες, μια ονειρική μουσική ελεγεία που έκανε αίσθηση. Το πρωτοάκουσα στο ραδιόφωνο ένα βράδυ στο τρανζιστοράκι μου, ένα μαύρο Panasonic που έβαζα κάτω από το μαξιλάρι κι άκουγα μουσική μέχρι να με πάρει ο ύπνος. Ήταν η εκπομπή του «Θείου Νώντα» που παρουσίαζε ο Δημήτρης Πουλικάκος. Αμέσως με άγγιξε ήχος τους, αλλά και οι στίχοι τους που τραγουδούσε ο Θοδωρής Δημητρίου. Ο δίσκος τους είχε πάρει πολύ καλές κριτικές και όλοι μιλούσαν με ενθουσιασμό για την Λευκή Συμφωνία. Νεορομαντισμός, πάθος και διάθεση για κάτι καινούργιο. Το όμορφο εξώφυλλο ήταν προέκταση της μουσικής τους αισθητικής. Οι «Μυστικοί Κήποι» επανεκδόθηκαν το 1994 με τρία επιπλέον κομμάτια live και δύο τραγούδια ντέμο.
misti.jpg
Το 1998 κυκλοφόρησαν το δεύτερο δίσκο τους «Ηχώ του Πόθου» και έγιναν το πρώτο ελληνικό συγκρότημα που έπαιξε βίντεο κλιπ του τους MTV. Ήταν το «Κοιτάζοντας Πίσω». Η προβολή του άνοιξε νέους ορίζοντες στη Λευκή Συμφωνία που αναζήτησε την τύχη της στη Γερμανία, όπου έδωσαν μια σειρά συναυλιών ως Timedrops. Μετά από έξι μήνες ο κιθαρίστας τους Τάκης Μπαρμπαγάλας επέστρεψε στην Ελλάδα και αντικαταστάθηκε από τον Γερμανό George Berger. Το 1993 το γκρουπ επέστρεψε στην Ελλάδα και άλλαξε τον ήχο του παίζοντας πιο σκληρές ροκ φόρμες. Την χρονιά αυτή κυκλοφόρησαν ένα maxi single, το «Θα Είμαι Εκεί» στη Warner και ένα lp το «Λευκή Συμφωνία» από τη WEA με ντράμερ τον Γερμανό Chris Berger που πήρε τη θέση του Σπύρου Χαρίση. Το νέο βίντεο κλιπ τους «Θα Είμαι Εκεί» το σκηνοθέτησε ο Νίκος Νικολαΐδης (Γλυκιά Συμμορία, Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη, Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα με το Γιάννη Αγγελάκα κλπ.). Λίγο μετά στις 7 Μαΐου του ’93 συμβαίνει κάτι οδυνηρό. Αυτοκτονεί ο αποχωρήσαντας ντράμερ της Λευκής Συμφωνίας, Χαρίσης, στα 27 του.

«Θα Είμαι Εκεί»

Η απόφασή τους να συνεχίσουν την πορεία τους στην Ελλάδα, κάνει τους δύο Γερμανούς να φύγουν από το σχήμα. Τη θέση τους πήραν ο κιθαρίστας Σωτήρης Καστάνης, πρώην μέλος των Αδιέξοδο και ο ντράμερ Γιάννης Βεναρδής, πρώην μέλος του πανκ συγκροτήματος Η Γενιά Του Χάους. Με τη σύνθεση αυτή ανοίγουν την συναυλία των Cult και των Metallica στην Αθήνα. Το 1996 κυκλοφόρησαν το τέταρτο δίσκο τους «Χρώματα» στην FM Records.
leuk.jpg
'Έχουν συμμετάσχει στις συλλογές «Bienal 87» της «Ips» το '87, «Fragmenta V» που κυκλοφόρησε από το ιστορικό fanzine «Στις Σκιές Του Β-23» το '92, και «Μαγικό Βοτάνι» το '94 από την «Wipe Out». Έχουν παίξει support στους Μetallica και στους Cult.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!