Η Κονιόρδου στους εργαζόμενους της ΑΕΠΙ: «Η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ»

Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ «ΣΕΡΑ» συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας λύση για την ΑΕΠΙ & τους εργαζομένους.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
22/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ «ΣΕΡΑ» συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ύστερα από αίτημά του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Προσωρινή Επίτροπος ΑΕΠΙ ΑΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στην Υπουργό Πολιτισμού και στον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους. Η Υπουργός άκουσε τις θέσεις και τα ερωτήματα των εργαζομένων αλλά δεν μπόρεσε να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για τις λύσεις που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για το θέμα της ΑΕΠΙ. Ανέφερε μόνον ότι επειδή οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν υπόμνημα με τις θέσεις τους για να συνεκτιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για το θέμα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων και των αμοιβών συνεργατών της εταιρείας (νομίμων εκπροσώπων, αντιπροσώπων κ.ά.) η Υπουργός απάντησε ότι θα υπάρχει απαίτηση των δεδουλευμένων, όπως συμβαίνει και με άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για τον χρονικό ορίζοντα επίλυσης του θέματος της ΑΕΠΙ, η Υπουργός απάντησε λακωνικά ότι «η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ».

Επειδή και εμείς οι εργαζόμενοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ, απαιτούμε από την Κυβέρνηση, η οποία και είχε την πρωτοβουλία των ενεργειών εξυγίανσης στο τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων να δώσει λύσει στα προβλήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα, είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματά μας, που να κατοχυρώνει το μέλλον της εργασίας μας.

Θέλουμε να συμπεριληφθούμε σε κάθε εξέλιξη και λύση για την ΑΕΠΙ, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αλλά λύση για την ΑΕΠΙ χωρίς τους εργαζόμενους της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ - «ΣΕρΑ»

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!