Η Ηρώ στην Ευρώπη και η επόμενη μέρα

(PHOTOS) Μια ευτυχή και σπάνια συγκυρία αποτέλεσε για την Ηρώ η μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε για το Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
12/02/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Mεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε για το Μίκη Θεοδωράκη στο Μόναχο (29 Ιανουαρίου 2017) από τον Μουσικό Σύλλογο Philharmonia και τον διευθυντή του, Μιχάλη Αμανατίδη. Επίσημη προσκεκλημένη η Ηρώ ένωσε τη φωνή της με νεαρούς Γερμανούς σολίστες, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή ορχήστρας Stefan Pausch, και την Ελληνική Μεικτή Χορωδία Μονάχου (με μέλη Έλληνες και Γερμανούς), στην αίθουσα Carl-Orff του Gasteig, κέντρου της πολιτιστικής ζωής του Μονάχου.

Η Ηρώ, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, ερμήνευσε με την ψυχή της τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, αγγίζοντας τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού που, αν και κατά το μεγαλύτερο μέρος του γερμανόφωνο, τραγουδούσε περίφημα τον ελληνικό στίχο, αναδεικνύοντας στην πράξη τη διαπολιτισμικότητα της μουσικής. Στον αντίκτυπο της επιτυχημένης βραδιάς, η Βαυαρική Ραδιοφωνία συζητά την ηχογράφηση της συναυλίας και την κυκλοφορία της σε CD στο πλαίσιο προώθησης των ελληνογερμανικών πολιτιστικών σχέσεων.
irosd05
Έτσι συνεχίζεται δυναμικά η ευρωπαϊκή περιοδεία που ξεκίνησε η Ηρώ πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, έχοντας στις βαλίτσες της διαχρονικά τραγούδια κλασικών Ελλήνων δημιουργών που έχουν αγαπηθεί και παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο. Κάθε της στάση μια μεγάλη παρέα και μια ζεστή ατμόσφαιρα: Βρυξέλλες, Γκέτεμποργκ, Λονδίνο, Λουξεμβούργο, Μάλμε, Στοκχόλμη, Φρανκφούρτη, ενώ παράλληλα δεν παραλείπει τις τακτικές εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η επόμενη μέρα για την Ηρώ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, συνεργασίες με νέους ανά την Ευρώπη, με επόμενους σταθμούς τη Γερμανία, όπου στα τέλη Μαρτίου θα συναντήσει χορωδία μαθητών του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Φρανκφούρτης, τη Σουηδία, το Βέλγιο και τη Γαλλία. Επίσης η νέα της δισκογραφική δουλειά της που πρόκειται σε λίγο καιρό να ανακοινωθεί, θα έχει ανάλογο διεθνή χαρακτήρα
irosd02.jpg
Επίσημος διαδικτυακός τόπος: www.iromymusic.com

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!