Η Εστουδιαντίνα με Βιτάλη και Τσέρτο στην Οδησσό!

(VIDEO) Καλεσμένοι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η Εστουδιαντίνα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και ερμηνευτές την Ελένη Βιτάλη και τον Μπάμπη Τσέρτο.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Οδησσό


Καλεσμένοι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, η Εστουδιαντίνα με επικεφαλής τον Ανδρέα Κατσιγιάννη και κεντρικούς ερμηνευτές την Ελένη Βιτάλη και τον Μπάμπη Τσέρτο, εμφανίστηκαν την παραμονή της Εθνικής μας Επετείου στο Philarmonia Hall και κέρδισαν τις εντυπώσεις σε μια κατάμεση αίθουσα. Ο γενικός τίτλος της συναυλίας ήταν «Τα τραγούδια των Ελλήνων» και μαζί με το συναίσθημα αλλά με το «εκτόπισμα» των καλλιτεχνών έκαναν τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα πριν την παράσταση. Τη συναυλία προλόγισαν ο κ. Σοφρώνης Παραδεισόπουλος (διευθυντής του παραρτήματος του ΕΙΠ στην Οδησσό) και ο δήμαρχος της Οδησσού Gennadiy Trukhanov. Και οι δυο ομιλητές τόνισαν τη συγγένεια της Οδησσού με την Ελλάδα, καθώς το Ελληνικό στοιχείο κυριάρχησε στη ζωή της πόλης κατά το παρελθόν, αναφέροντας τον εθνικό ευεργέτη Μαρασλή που υπήρξε δήμαρχος της Οδησσού και το άγαλμά του κοσμεί μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης στην οποία ιδρύθηκε και έδρασε η Φιλική Εταιρεία.

Παραβρέθηκαν ως καλεσμένοι πολλοί Έλληνες βουλευτές, με προεξέχοντα τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή.

Η βραδιά ξεκίνησε με το τραγούδι του Δημήτρη Λάγιου «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» βασισμένο σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και τελείωσε με το «Ένα το χελιδόνι» από το «Άξιον Εστί» του Μίκης Θεοδωράκη και του Οδυσσέα Ελύτη.

Το κοινό όρθιο στις θέσεις του αποθέωσε την Εστουδιαντίνα, την Ελένη Βιτάλη και τον Μπάμπη Τσέρτο και τους κάλεσε πολλές φορές πάλι πίσω στη σκηνή. Η Ελένη Βιτάλη και ο Μπάμπης Τσέρτος. Ιδιαίτερα συγκινημένοι από την υποδοχή που τους έγινε, υποσχέθηκαν ότι θα επιστρέψουν τουλάχιστον για μια ακόμη συναυλία. Την άλλη μέρα, ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, όλοι οι συντελεστές παραβρέθηκαν στην Ελληνική εκκλησία της Οδησσού όπου γιορτάστηκε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
itvasfiasa.jpg

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!