Η επίσημη απάντηση της ΕΡΤ στους υποψήφιους για τη Eurovision 2018

Με επιστολή της η ΕΡΤ απάντησε επίσημα σε όλους τους υποψήφιους επιβεβαιώνοντας την τελική τριάδα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Πριν από μέρες ανακοινώθηκαν στο Newsit οι 20 υποψηφιότητες που είχαν κατατεθεί από 13 δισκογραφικές εταιρείες, οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΡΤ να συμμετέχουν στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Το ρεπορτάζ συνεχίστηκε αποκαλύπτοντας τα πέντε τραγούδια που ενέκρινε η καλλιτεχνική επιτροπή «ως καλλιτεχνικά άρτια», επισημαίνοντας ότι τα τρία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΕΡΤ «για ελληνικό ηχόχρωμα και ελληνικό στίχο», ενώ τα δύο «είναι γραμμένα σε ελληνικό στίχο αλλά δεν ακολουθούν το ελληνικό ηχόχρωμα». Στη συνέχεια ανέλαβε η διοργανωτική επιτροπή που την προηγούμενη βδομάδα αποφάσισε, μετά την εισήγηση της καλλιτεχνικής επιτροπής, ότι «σε διαγωνιστική διαδικασία (ελληνικό τελικό)» θα προχωρήσουν μόνο τα τρία τραγούδια που πληρούσαν και τους δύο όρους.

Οι δισκογραφικές εταιρείες που είχαν καταθέσει προτάσεις, αλλά δεν εγκρίθηκαν, καθώς δεν πληρούσαν τους δύο απαιτούμενους όρους έλαβαν από τη Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ την κάτωθι επιστολή:

«Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσιακή καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ εξέτασε την υποψηφιότητά σας για συμμετοχή στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision και απεφάνθη αρνητικώς. Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία».

Επομένως τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό είναι:

  • «Από τη Θράκη ως την Κρήτη» με τους Χοροσταλίτες (Δισκογραφική: Spider Music)
  • «Μην ξεχνάς τον ήλιο» με την Αρετή Κετιμέ (Δισκογραφική: Spicy Music)
  • «Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Δισκογραφική: Panik Entertainment Group)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!