Η εναρκτήρια συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη σε 10 κλικ!

(PHOTOS) Ο Μίλτος, οι φίλοι & οι συνεργάτες στην πρώτη συναυλία για φέτος, στο Θέατρο Βράχων.
Η εναρκτήρια συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη σε 10 κλικ! Φωτογραφίες: MGC Photography.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
09/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Αγγελική Μποζίκη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Την Τετάρτη το απόγευμα όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στον Βύρωνα παρά τον καιρό που δεν βοήθησε και πολύ. Φτάσαμε νωρίς, όπως πάντα, και όταν άνοιξαν οι πόρτες βρεθήκαμε εκεί, μπροστά στα κάγκελα. Η πρώτη συναυλία του φετινού καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή του Μίλτου Πασχαλίδη, που μετά από ένα χρόνο απουσίας επέστρεψε στον Βύρωνα. Εκεί που μαζί του γιορτάσαμε τα δέκα και τα είκοσι χρόνια του στο ελληνικό τραγούδι.

Την συναυλία άνοιξαν οι String Demons με τις πολύ ενδιαφέρουσες διασκευές που έμπλεξαν τα καγκέλια με την κλασσική μουσική και το «Η ζωή εν τάφω» με τους Iron Maiden. Αμέσως μετά η φωνή της Ευγενίας που ζητάει από το μπαμπά της να της φέρει τα αστέρια για να ακολουθήσει η εισαγωγή από τις Περσείδες. Λίγο μετά το «Σκυλίσια Μέρα», αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ιωάννου και μετά η «Απουσία» για την Ευγενία του που ήταν εκεί. Φανερά σε πολύ καλή διάθεση, ο Μίλτος Πασχαλίδης μας πήγε πάλι στα τραγούδια από τον καινούριο δίσκο. Μας σύστησε τη Νίκη Γρανά και μαζί είπαν την «Ομίχλη». Συγκλονιστικός στο «Ένας Φόβος - Γιορτή», άτυπη συνέχεια των «Μπλουζ της Άγριας Νιότης». Πολλές αναφορές σε αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας. Στο Μάνο Ξυδούς, αλλά και τον Θοδωρή Παυλάκο. Και πολλές και οι εκπλήξεις. Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν εκεί και μας χάρισαν τον «Τυμβωρύχο». Εκεί ήταν και η Μιρέλα Πάχου που μας ξεσήκωσε με το «Μιρέλα» και μαζί με το Μίλτο για πρώτη φορά τραγούδησαν τις «Κακές Συνήθειες». Είχε και άλλες συγκινητικές στιγμές όμως. Η Ευγενία που ανέβηκε για ένα ρεφρέν από το «Η δική μας γλώσσα» και ήταν τόσο τρυφερή στιγμή. Και φυσικά μετά την αφιέρωση με το «Ακόμα σ΄ αγαπώ» στους γονείς του, ήταν η αγκαλιά με το μπαμπά του που μας συγκίνησε όλους.

Λίγο μετά και ενώ είχαν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες και αφού μας ρώτησε αν αντέχουμε λίγο βροχή, ο Μίλτος Πασχαλίδης φώναξε στη σκηνή έναν καλό λαϊκό τραγουδιστή, όπως αποκάλεσε τον Δημήτρη Μπάση, για να πούνε μαζί την «Τράπουλα». Και μετά το «Στα είπα όλα» με τον κόσμο να τους αποθεώνει. Και παρά το γεγονός ότι η βροχή τον ανάγκασε να «τρέξει» λίγο και φτάσαμε στο τέλος νωρίτερα από το αναμενόμενο, η βραδιά είχε μια μαγεία. Μπορεί να ήταν μόνο μια στροφή από τη «Φωτιά» και δυο στίχοι μόνο από το «Ημερολόγιο», αλλά ήταν ο αγαπημένος ο δικός μας Μίλτος.

Είμαι σίγουρη ότι αν υπήρχε τρόπος να συνεχιστεί η συναυλία ο κόσμος θα έμενε εκεί να τον ακούει κάτω από την βροχή. Και εγώ εκεί μπροστά στα κάγκελα σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν να πει το «Πεύκο στην ακρογιαλιά» με την βροχή να πέφτει. Φύγαμε μαγεμένοι και κρατάμε την υπόσχεση ότι μας χρωστάει ότι δεν πρόλαβε να πει. Και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη φορά που δεν θα αργήσει.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε το MGC Photography.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!