Η Athena Andreadis επιστρέφει με νέο δίσκο

Η Αθηνά Ανδρεάδη, που συνεργάστηκε με το Leonard Cohen, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η γεννημένη στο Λονδίνο Ελληνίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Αθηνά Ανδρεάδη ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ «Ready for the Sun», στις 3 Φεβρουαρίου 2017. Ένα αναγνωρισμένο όνομα στην Ελλάδα, μια τραγουδίστρια με θητεία στα charts της Βρετανίας και γνωστή σε όλη την Ευρώπη, η Αθηνά ανέλαβε μια νέα πρόκληση με τη μετοίκηση της στις ΗΠΑ. Συνεργάστηκε με τον διάσημο παραγωγό Ethan Allen (Ben Harper, Sheryl Crow) για τα δεκατρία τραγούδια του πρώτου της άλμπουμ στις ΗΠΑ που ηχογραφήθηκε στο The Village Studios στο Λος Άντζελες. Θα γιορτάσει την κυκλοφορία του άλμπουμ της με συναυλίες στο Hotel Café του Λος Άντζελες στις 31 Ιανουαρίου και στο Rockwood της Νέας Υόρκης στις 3 Φεβρουαρίου.

Η προπώληση του άλμπουμ που περιλαμβάνει 3 grat τραγούδια που είναι ήδη διαθέσιμα.

Πρόσφατα, η Αθηνά Ανδρεάδη συνεργάστηκε με τον Leonard Cohen στο τελευταίο του άλμπουμ You Want It Darker, όπου εμφανίστηκε στο αιθέριο «Traveling Light» με παραγωγό το γιο του Leonard, Adam. Όταν έμαθαν πως η Αθηνά ζει στο Λος Άντζελες, ο Leonard κι ο Αdam της πρότειναν να συμμετέχει στο άλμπουμ. Αρχικά, η Αθηνά έμαθε το ενδιαφέρον του ινδάλματος της για τη δουλειά της στη διάρκεια μιας συνέντευξης του πριν από μερικά χρόνια κατά την οποία η δημοσιογράφος αποκάλυψε πως όταν ρώτησε τον Leonard ποια είναι η αγαπημένη του Ελληνίδα τραγουδίστρια, εκείνος ανέφερε την Αθηνά ως επιλογή του.

«Ο Leonard είναι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές μου, οπότε η συνεργασία μας ήταν μια πραγματική ευλογία», λέει η Αθηνά. «Ήταν ένας απόλυτα ολοκληρωμένος καλλιτέχνης, ένας πραγματικός ποιητής, του οποίου η σοφία και η εσωτερική λάμψη αποτυπώνονται στους εμπνευσμένους στίχους του. Έκανα την ηχογράφηση χωρίς να ξέρω πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθούν τα φωνητικά μου», προσθέτει «και ενθουσιάστηκα όταν συνειδητοποίησα, ότι δεν πρόκειται για μια απλή απόδοση των στίχων, αλλά το τραγούδι “Traveling Light” οδηγεί στην ποίηση του βιβλίου Book of Longing, του οποίου είμαι θαυμάστρια. Ο Leonard είναι γνωστός για την τελειομανία του, για αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι έκανε μεγάλες τροποποιήσεις στο “Traveling Light”, αλλάζοντας πολλά πράγματα, αλλά διατήρησε τα φωνητικά μου άθικτα, κάτι που είναι μεγάλη τιμή για εμένα!».

Με αναγνώριση και sold out tours στη Μεγάλη Βρετανία και την Ελλάδα, η Αθηνά Ανδρεάδη έχει κάνει διεθνείς εμφανίσεις σε αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ παγκόσμιας κλάσης, όπως στο Royal Festival Hall, στο Glastonbury, στο TEDx και στο SXSW. Η μουσική της έχει υπάρξει στο top 10 και στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα και είναι βραβευμένη τραγουδοποιός (Best Singer Songwriter Album στο IMAs, USA). Έχει εμφανιστεί σε ωριαίο ντοκιμαντέρ στη βρετανική τηλεόραση σχετικά με τη μουσική και την καριέρα της, με τον τίτλο My Music: Athena - Η Μουσική μου: Αθηνά. Τα τραγούδια της έχουν χρησιμοποιηθεί σε βρετανικές και αμερικάνικες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα: Mike & Molly (CBS), Smash (NBC), Nomads (Lucy Liu) και στο London Olympics Visit England Campaign.

Σε συνδυασμό με τη μουσική της, η Αθηνά Ανδρεάδη ασχολείται σθεναρά με διαφόρων ειδών φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Είναι πρέσβειρα της ομάδας Plastic Pollution Coalition (Λος Άντζελες), για την οποία πρόσφατα έγραψε το περιοδικό Rolling Stone αναφέροντας τη δραστηριότητα της Αθηνάς μαζί με τους Maroon 5, Bonnie Raitt και Jackson Browne. Έχει επίσης συνεργαστεί με το Starbucks, Concern Worldwide (ανθρωπιστική βοήθεια), το Save The Children (Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία) και έχει εμφανιστεί στο περιβαλλοντικό Gala Cradle to Cradle (Νέα Υόρκη).

Η Αθηνά έχει μόλις ξεκινήσει την εκστρατεία Pledge Music για να δώσει στους θαυμαστές της την ευκαιρία αποκλειστικών αντικειμένων και εμπειριών σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του Ready For The Sun.

31 Ιανουαρίου - Hotel Cafe (Λος Άντζελες)
3 Φεβρουαρίου- Rockwood Music Hall (Νέα Υόρκη)
7 Μαρτίου Genghis Cohen (Λος Άντζελες)

Συναυλίες θα ακολουθήσουν στην υπόλοιπη Αμερική, και στην Ευρώπη, στην Αγγλία και στην Ελλάδα ειδικά σύντομα.
atheinas

Ready For The Sun λίστα τραγουδιών:


1. You Bring Me Luck
2. Everything To Me
3. (How To Start Again) Where Wildflowers Grow
4. Ready For The Sun
5. All Of You
6. Stronger
7. Good To Be Alive
8. Autopilot
9. Imagine
10. Don't Forget To Sing
11. I Don't Know How To Say Goodbye
12. Asleep At The Wheel
13. Everybody Knows My Face

Έγραψαν για την Αθηνά Ανδρεάδη:


«Απλά ακούστε τη φωνή - μια φωνή σαν από φλάουτο, που εξυψώνεται ενδόμυχα, καθαρή σαν κυκλαδίτικο φως, με ένταση συναισθηματικής καθαρότητας».
BBC Music

«Φινέτσα που ακτινοβολεί με απύθμενο ταλέντο... μια ευλογημένη φωνή… αυτό το σπάνιο διαμάντι όφειλε να λάμψει».
Daily Mail

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!