Η Αρετή Κετιμέ αποχωρεί από το διαγωνισμό της Eurovision και καταγγέλει

Σαφή καταγγελία για προαποφασισμένο νικητή στο διαγωνισμό, κάνει η Αρετή Κετιμέ στην ανακοίνωση της αποχώρησής της που έγινε με ανάρτηση της στο facebook.
Κατηγορεί την ΕΡΤ για πρόωρη, επιλεκτική ενημέρωση σε συγκεκριμένη εταιρεία για τους οικονομικούς όρους της συμμετοχής, καθώς και για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής.

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση αποχώρησης από το διαγωνισμό και από το σχήμα Χοροσταλίτες με αποτέλεσμα να παραμείνει ως μοναδικό υποψήφιο τραγούδι,αυτό της Γιάννας Τερζή.

Οι Χοροσταλίτες επικαλέστηκαν επίσης την καθυστερημένη ενημέρωσή τους για την κατάθεση της απαραίτητης εγγυητικής επιστολής.

Ο διαγωνισμός της Eurovision γίνεται για μια ακόμη φορά πεδίο σφοδρών αντιπαραθέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και εταιρειών. Γεγονός που καθιστά επιτακτικές τις αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης του τραγουδιού που θα εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurovision, έτσι ώστε να μην υπάρχουν σκιές για το αδιάβλητο του διαγωνισμού.

Η αποχώρηση της Αρετής Κετιμέ φαίνεται ότι έχει πλούσιο παρασκήνιο. Τις λεπτομέρειές του θα τις πληροφορηθείτε από το Ogdoo.gr.

Σας παραθέτουμε τις ανακοινώσεις αποχώρησης της Αρετής Κετιμέ και του σχήματος Χοροσταλίτες.

Η ανακοίνωση της Αρετής Κετιμέ:


«Λοιπόν φαίνεται να είμαστε εκτός ελληνικού τελικού

Το γεγονός πως οι εταιρείες έμαθαν τελευταία στιγμή για την εγγυητική επιστολή που χρειάζεται και τους οικονομικούς όρους ενώ (μια εταιρεία είχε προετοιμαστεί νωρίτερα) χωρίς σχόλιο!

Αν η ΕΡΤ ήθελε απευθείας ανάθεση δε θα μας πείραζε ίσα ίσα είναι ξεκάθαρο και ωραίο.

Εγώ θα ξανά προσπαθήσω όμως λυπάμαι για τους συνεργάτες μου που έδωσαν την ψυχή τους.

Καλή επιτυχία Γιάννα Τερζή».

Η ανακοίνωση από τους Χοροσταλίτες:


«Εμείς επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε ακόμη η ΕΡΤ δεν αγνόησε μόνο την εταιρία που ήδη έχει υπογράψει την σύμβαση και ζήτησε το αυτονόητο χρόνο πέραν των δυόμιση ημερών αλλά αγνόησε και τους καλλιτέχνες που επικοινώνησαν…

Ευχαριστούμε την εταιρία μας, όλους όσους μας στήριζαν τόσο καιρό, τον Γρηγόρη Μελά που μαθαίναμε νέα μια που η ΕΡΤ ήταν απούσα προφανώς πλέον εσκεμμένα... τον Κυριάκο Κοσμίδη που μας ετοίμασε για τον Ελληνικό τελικό, τον Στέλιο Φωτιάδη μεγάλη η τιμή παραγωγέ…, την Ζωή Τηγανούρια, Τον Φάνη Κασιμάτη, τον Κώστα Γοντικάκη, τον Ηλία Μαυρίκη, τον ενδυματολόγο μας Χρήστο Ανστόπουλο, τον Νίκο Αποστολόπουλο που μας έντυσε και την ΜΑΤ Fashion που έντυσε τα κορίτσια μας.

Κατανοούμε ότι όταν η ΕΡΤ ζήτησε Ελληνικό ηχόχρωμα μάλλον δεν το εννοούσε από ότι ακούμε τελικά και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά στην φίλη μας Αρετή Κετιμέ καλή συνέχεια ότι και αν κάνει σίγουρα ήταν η αφορμή για να συμμετέχουμε σκεφτήκαμε πόσο όμορφη θα ήταν η διαδικασία… όμως καλλιτεχνικά όνειρα μακριά από τα σχέδια της ΕΡΤ... προφανώς κάποια εταιρία είχε την πληροφόρηση πως να κινηθεί, η ΕΡΤ φυσικά δεν έχει ακόμη μιλήσει απούσα όπως τόσους μήνες συνηθίζει να είναι ευχόμαστε να απαντήσει κάποτε και αλήθεια η «ανάθεση» δεν είναι κακή αλλά ας το έλεγαν μην κουράζουμε τόσους συνεργάτες!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!