Η απρόβλεπτη παρέμβαση του Μίκη σε παρουσίαση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη

(AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Η παρουσίαση του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη για τον Μίκη Θεοδωράκη, προκάλεσε την αυθόρμητη αντίδραση του συνθέτη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

«Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον»


Μεγάλη συγκίνηση, χαρά και «τροφή» για σκέψη και συζήτηση προκάλεσε η απρόβλεπτη παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της Αναστασίας Βούλγαρη «Μίκης Θεοδωράκης, Μονόλογοι, Διάλογοι και το Μονοπάτι προς το μέλλον: Συνοπτική παρουσίαση», το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στην καφέ - τσαγιερί «Τhe RITZ» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης άκουγε την εκδήλωση που μετέδιδε ζωντανά το διαδικτυακό ραδιόφωνο «Mikis Radio» και θέλησε να παρέμβει. Από ένα μικρόφωνο λοιπόν, που στήθηκε μπροστά στο ηχείο ενός κινητού τηλεφώνου, οι θεατές άκουγαν τον Νίκο Θεοδωράκη, εμπνευστή και ιδιοκτήτη του ραδιοφώνου, να αναμεταδίδει τις δηλώσεις του συνθέτη, που συνομιλούσε μαζί του, ενώ στο τέλος άκουσαν τον ίδιο τον Μίκη να ευχαριστεί ομιλητές και κοινό.

Για το βιβλίο μίλησαν η Χρυσούλα Ανδρέου μέλος της «Λέσχης Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη στη Θεσσαλονίκη», ο αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Δόικος, ο ποιητής και συγγραφέας Τριαντάφυλλος Σερμέτης, η συγγραφέας Αναστασία Βούλγαρη, ενώ, μετά από την τιμητική της πρόσκληση, είχα τη χαρά, ξεφεύγοντας από το πολιτικό κλίμα των ομιλιών των εκλεκτών συνομιλητών, να πω δυο λόγια για τα τραγούδια που γράφτηκαν από άλλους δημιουργούς και αφιερώθηκαν στον Μίκη Θεοδωράκη. Λόγω μιας ξαφνικής ίωσης, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης δεν μπόρεσε να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη. Έστειλε όμως κείμενο που διάβασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου που παρουσίασε την εκδήλωση. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και των ακροατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Γιώργος Λογοθέτης και ο καθηγητής φιλοσοφίας Σωκράτης Δεληβογιατζής.

Στο κλείσιμο της βραδιάς ο πιανίστας και συνθέτης Λεονάρδος Βαλενστάιν έπαιξε και τραγούδησε μια σειρά από γνωστά, αλλά και ξεχασμένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βιβλίο της Αναστασίας Βούλγαρη προλογίζουν ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Τριαντάφυλλος Σερμέτης, ενώ όπως και το προηγούμενο βιβλίο της για τον Μίκη, έτσι κι αυτό διανέμεται δωρεάν από τη συγγραφέα!

Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας του video, θα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε ολόκληρη την εκδήλωση, αφού ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τη φίλη Ελίνα Κωστελέτου για τη βιντεοσκόπηση.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!