H αδιαφορία των Music Awards για την rock μουσική και η ελληνική πραγματικότητα

Η είδηση που δημιούργησε ένταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
15/10/2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Οι διαφημίσεις απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν έχει καμία σχέση με το rock και το metal».

Η αλήθεια του Corey Taylor των Slipknot μετά από ένα γεγονός που συζητήθηκε πολύ και υπογραμμίζει πολλά.

Η κατάληξή του ενδεχομένως να «φωτογραφίζει» και τη δική μας πραγματικότητα με διαφορετικά φυσικά είδη μουσικής που όμως έχουν ανάλογη αντιμετώπιση…

Στα American Music Awards στην κατηγορία Favorite Duo or Group – Pop/Rock βραβεύτηκε το rap συγκρότημα των Migos. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη συζήτηση τόσο για την κατηγοροποίηση όσο και για το τελικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι ράπερς εντάχθηκαν μαζί και συναγωνίστηκαν με τους Imagine Dragons και τους Maroon 5! 

Ο πολυτάλαντος δημιουργός, ερμηνευτής και μουσικός Corey Taylor δήλωσε σχετικά:

«Μπορεί να υπάρχει κάποιο νόημα στην συμμετοχή των Migos στην pop κατηγορία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο συμπεριλαμβάνεται το rock, όταν δεν πρόκειται να βραβεύτούν rock καλλιτέχνες. Διάβασα σχόλια τα οποία υποστήριζαν πως το rock έχει πολύ attitude και γι’ αυτό δεν αντιπροσωπεύεται.

Κατά τη γνώμη μου όμως, ο πραγματικός λόγος της μη συμμετοχής του rock και του metal σε αντίστοιχα βραβεία έχει να κάνει με το ότι αυτοί οι διαγωνισμοί δεν ενδιαφέρονται γι' αυτό το κοινό.

Τα American Music Awards, για παράδειγμα, στοχεύουν σε διαφορετικό κόσμο. Οι διαφημίσεις απευθύνονται σε ένα κοινό που δεν έχει καμία σχέση με το rock και το metal. Οποιαδήποτε εταιρεία, λοιπόν, αναλαμβάνει αντίστοιχα shows θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να φέρει τηλεθέαση. Αυτό σημαίνει πως θα απευθυνθεί σε pop καλλιτέχνες που έχουν κατακλύσει τα ραδιόφωνα».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!