Γλυκερία & Μαργαρίτης μαζί στο studio!

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) Η Γλυκερία και ο Γιώργος Μαργαρίτης ένωσαν τις φωνές στο Studio TAMP στο Κορωπί στο περίφημο τραγούδι του Μπάμπη Μπακάλη και του Κώστα Βίρβου «Ο σκληρός χωρισμός».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ένα υπέροχο κομμάτι, από τα πιο ξεχωριστά ντουέτα της χρυσής εποχής του λαϊκού τραγουδιού που είχαν πρωτοτραγουδήσει η Καίτη Γκρέυ με τον Αντώνη Μουστάκα το 1959. Ο τελευταίος υπήρξε ονομαστός τεμπίστας - κιθαρίστας και σωστός, ατμοσφαιρικός τραγουδιστής. Ο τρόπος ερμηνείας του άρεσε σε πολλούς συναδέλφους του και στο μερακλίδικο κοινό. Παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στην Αμερική όπου είχε δυναμική παρουσία στα πάλκα ενώ πραγματοποίησε και ορισμένες ηχογραφήσεις εκεί.


Το τραγούδι αποτελεί πολυαγαπημένη επιλογή πολλών κατοπινών ερμηνευτών στις πίστες και τη δισκογραφία. Τα τελευταία όμως χρόνια είχε «παραμεληθεί». Τώρα φωτίζεται με τον καλύτερο τρόπο μέσα από την περίτεχνη και ψυχωμένη προσέγγιση του Γιώργου Μαργαρίτη και της Γλυκερίας που του δίνουν νέο αίμα και νεύρο, όσο του πρέπει και χρειάζεται, δίχως να αλλοιώνουν την ουσία και την ορθοδοξία του. Τουναντίον, ενισχύουν την δυναμική και αλήθεια του.

«Ο σκληρός χωρισμός» θα ενταχθεί στο νέο δίσκο του Μαργαρίτη, του οποίου οι ηχογραφήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτέ στις ημέρες. Τίτλος του «Ένας Αιώνας Λαϊκό Τραγούδι».

Η Γλυκερία σεγοντάρισε ακόμη τον Μαργαρίτη στο «Γράμμα» των Γιώργου Μητσάκη και Γιώργου Ζαμπέτα και στο «Σβήσε το φως να κοιμηθούμε» των Χαράλαμπου Βασιλειάδη και Γιάννη Παπαϊωάννου.


Όσοι τυχεροί ακούσαμε αυτές τις εγγραφές μαγευτήκαμε από το τελικό αποτέλεσμα.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τη Γλυκερία και το Μαργαρίτη στο studio μαζί με τον ηχολήπτη Χρήστο Ταμπουρατζή και τον παραγωγό Άγγελο Σφακιανάκη. Ο τελευταίος είναι και ο φωτογράφος που αποθανάτισε αυτήν την «μαγική» σύμπραξη.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!