Γιώργος Νταλάρας – « Το Ερωτικό Τραγούδι την Ελλήνων»…

Αυτός είναι ο τίτλος του εφετινού πολυθεάματος « Εις Αφροδίτην» που διοργανώνεται για έκτη συνεχή χρονιά στο Ιερό της Αφροδίτης στην Παλαίπαφο (Κούκλια) της Κύπρου…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

από τον Δήμο Γεροσκήπου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών. Σκοπός του η ανάδειξη και αξιοποίηση της σχέσης των δύο περιοχών με τον μύθο και τη λατρεία της θεάς Αφροδίτης, αλλά και η προβολή του πολιτιστικού προσώπου της μεγαλονήσου.

Την Παρασκευή 17 Ιουνίου,ο Γιώργος Νταλάρας, συνοδευόμενος από την παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα Παραδοσιακών Οργάνων Ρωσίας « Ossipov », την Ασπασία Στρατηγού και ένα εκλεκτό – όπως πάντα - επιτελείο μουσικών, θα σεργιανίσουν στα μονοπάτια του έρωτα ξεκινώντας από την αρχαιότητα, περνώντας στις ρίζες του παραδοσιακού τραγουδιού, διασχίζοντας την εποχή του Μεσοπολέμου και της δεκαετίας του ’50, με «ελαφρά», ρεμπέτικα και κλασικά άσματα και, καταλήγοντας στο σύγχρονο έντεχνο ερωτικό τραγούδι.

Της συναυλίας θα προηγηθεί σύντομο τελετουργικό με τη συμμετοχή Κυπρίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπως του τραγουδιστή Κώστα Χατζηχριστοδούλου και του Φωνητικού Συνόλου «Διάσταση». Την καλλιτεχνική διεύθυνση του προγράμματος έχει ο Βάσος Αργυρίδης.


 

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!