Γιώργος Νταλάρας & Δημήτρης Μυστακίδης στο Άλσος

«Η λαϊκή κιθάρα». Guest: Ο Αχιλλέας Περσίδης. Και φυσικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
04/03/2019

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Ο Διονύσης Σαββόπουλος καλεί τον Γιώργο Νταλάρα και τον Δημήτρη Μυστακίδη στο Άλσος για μια παράσταση αφιερωμένη στη λαϊκή κιθάρα.

Ο Γιώργος Νταλάρας, εκτός από την λαμπρή πορεία του ως τραγουδιστής, είναι δεξιοτέχνης κιθαριστής και στην παράσταση αυτή έρχεται να φωτίσει τη βιωματική του σχέση με την κιθάρα και τους λαϊκούς κιθαρωδούς.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης, εκτός από εξαίρετος μουσικός που εργάζεται συστηματικά γύρω από τη λαϊκή κιθάρα, είναι και ακαδημαϊκός δάσκαλος και έχει πρωτοστατήσει στο να αναγνωριστεί το μουσικό αυτό όργανο από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ως οικοδεσπότης θα επιμεληθεί της συζήτησης επί σκηνής, θα παίξει και θα τραγουδήσει με τους δυο ομότεχνούς του.

Όλοι μαζί ετοίμασαν ένα πρόγραμμα με τραγούδια και αφηγήσεις σαν ένα μαγικό μάθημα, σε μια μοναδική βραδιά στο Άλσος. Σε κάποια τραγούδια, θα τους συνοδεύσει ο Αχιλλέας Περσίδης, ο σπουδαίος αυτός κιθαρίστας σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Συνδυάζοντας τις γνώσεις και την βιωματική τους σχέση με το μουσικό όργανο που είναι δεμένο με την εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής, την αγάπη και το μεράκι τους, δημιούργησαν μια vintage παράσταση, στην οποία αναδεικνύουν ο καθένας τα ταλέντα που τους έκαναν να ξεχωρίσουν αλλά και αθέατες πλευρές που δεν είναι πάντα γνωστές στην πορεία ενός καλλιτέχνη.

Λίγα λόγια για την λαϊκή κιθάρα


Ο όρος λαϊκή κιθάρα περικλείει τόσο τον ειδικό τύπο κατασκευής του οργάνου (πιο μικρόσωμη από την ακουστική κιθάρα, με διαφορετικό τρόπο τοποθέτησης των καμαριών στο καπάκι), αλλά κυρίως την ιδιαίτερη τεχνική παιξίματος προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της λαϊκής μας μουσικής.

Η λαϊκή κιθάρα, παρούσα σε κάθε τύπο ορχήστρας από τις αρχές του εικοστού αιώνα έως σήμερα, είναι φορέας μιας σύνθετης μουσικής γλώσσας, που γνώρισε πολλά στάδια εξέλιξης. Αν και ήταν ένα ζωτικής σημασίας όργανο σε όλες τις μορφές της λαϊκής ορχήστρας, είχε κυρίως συνοδευτικό ρόλο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια εξέλιξης της λαϊκής μουσικής. Είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές, με απεριόριστες δυνατότητες και δυναμικά πολυφωνικό όργανο. Στα χέρια των λαϊκών μουσικών, γνήσια και όμορφη, λάμπει και εξελίσσεται, καθώς προσαρμόζεται στα πολιτιστικά και αισθητικά μουσικά δρώμενα της Ελλάδας.

Φώτα: Μαρία Βενετάκη
Ήχος: Βαγγέλης Κουλούρης, Αντώνης Ζαχόπουλος
Photo credits για τη φωτογραφία του Γ. Νταλάρα: Ντίνος Διαμαντόπουλος
Εικαστική επιμέλεια χώρου: Μανώλης Παντελιδάκης, Ρωμανός Σαββόπουλος
Εικαστικό αφίσας: Αλέξης Κυριτσόπουλος
Γραφίστας: Αντώνης Γλυκός
Photo credits: Δημήτρης Μακρής
ntalaras mistakidis alsos

Info:


«Το Άλσος»
Ευελπίδων 4, Κυψέλη, Πεδίον του Άρεως
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 8227471

Παρασκευή 15 Μαρτίου
Ώρα έναρξης: 21.00

Τιμές εισιτηρίων:

Α Σειρά: 40€
A Ζώνη: 33€
Β Ζώνη: 27€
Όρθιοι: 15€ M.Π.
Πίσω εξώστης (περιορισμένη ορατότητα): 20€ Μ.Π.

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν εισιτήριο εισόδου και δεν περιλαμβάνουν ποτό. Ποτό συμπεριλαμβάνεται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες αναγράφεται Μ.Π.

Προπώληση:

-www.ticketservices.gr & tickets.public.gr
-σε όλα τα καταστήματα Public
-εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 210 8227471

Προσβασιμότητα

Λεωφορείο:
γραμμή 224 στάση Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού (ΓΥΣ) (120m)
γραμμή 035 στάση Ευελπίδων (270m)
γραμμή 054 στάση Αγγελοπούλου
γραμμή 022 στάση Πανελλήνιος (500m)

Τρόλεϊ
γραμμή 2, 4, 5, 11, 15

Ηλεκτρικός
Σταθμός Βικτωρίας (900m)

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!