Γιάννης Χριστοδουλόπουλος | Κρίμα που είναι πόρνη

(ΑΚΟΥΣΕ) Πρωτότυπη μουσική και τραγούδια από την θεατρική παράσταση του Εθνικού Θεάτρου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Η πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, κυκλοφορεί πλέον και ψηφιακά από το label Solo και τη Feelgood Records.

Η ατμοσφαιρική γοτθική προσέγγιση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου στην παράσταση «Κρίμα που είναι πόρνη», που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Εθνικό Θέατρο, ήταν αναμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα ατού της παράστασης που υμνήθηκε από τους κριτικούς.

Μέσα από τον σκοτεινό μουσικό κόσμο που έπλασε ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, τονίστηκαν οι ιδιαίτερες πτυχές του κλασικού έργου του Τζον Φόρντ, που ευτύχησε στην άρτια απόδοση του από το Εθνικό. 

Στις ερμηνείες συναντάμε πρωταγωνιστές της παράστασης, όπως η Μαρία Κίτσου, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Γιώργος Τσουρής, η Σοφία Μυρμηγκίδου, αλλά και το θίασο.

Ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος έχει, παρά το νεαρό της ηλικίας του, μακρά παρουσία στα θεατρικά δρώμενα, ως συνθέτης σε δεκάδες παραστάσεις, ενώ έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με καλλιτέχνες όπως οι Λάκης Λαζόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρινέλλα, Ζωή Λάσκαρη, Αντρέας Βουτσινάς, Πέτρος Ζούλιας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Ευγένιος Τριβιζάς, Κωνσταντίνος Ρήγος, Κώστας Σπυρόπουλος, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Νένα Μεντή, Γιώργος Μαρίνος, Τάκης Ζαχαράτος, Κωσταντίνος Μαρκουλάκης, Στεφανία Γουλιώτη, Δήμητρα Ματσούκα, Ζέτα Μακρυπούλια.

Έγραψαν για την παράσταση:


Η παράσταση είναι ενδιαφέρουσα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυσταγωγική που επενδύεται με την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου.
Ελένη Πετάση

Στην υπογραφή της πρωτότυπης μουσικής, ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, που δημιούργησε μέσα από την εξαίρετη σύνθεση του, τις κατάλληλες ατμόσφαιρες σε συγκεκριμένες στιγμές της παράστασης. Ένα έργο που καθιστά τον αιμομικτικό έρωτα των δυο νέων στα όρια του ηρωισμού, τοποθετημένο μέσα σε μια διεφθαρμένη κοινωνία που απαγορεύει τα αυτονόητα, την αληθινή αγάπη.
Μάριος Κρητικόπουλος

H μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου με σημαντική συμβολή στη δημιουργία της υποβλητικής ατμόσφαιρας του έργου.
Γιώργος Χριστόπουλος

H πρωτότυπη μουσική του κου Γιάννη Χριστοδουλόπουλου πλαισιώνει με ενδιαφέροντα τρόπο τη γοτθική ατμόσφαιρα των τεκταινόμενων.
Γιώργος Παπαγιαννάκης

Ξεχωριστά θέλω να αναφερθώ στην έξοχη μουσική με την οποία έχει «ντύσει» την παράσταση ο ταλαντούχος Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Παίζει «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην δουλειά και αξίζει ένα ξεχωριστό εύγε στον συνθέτη που γίνεται αναγκαίος στο θέατρό μας! Να τρέξετε στο «Χώρα» του Εθνικού μας, γιατί το «Κρίμα» είναι από τις πιο άρτιες φετινές του παραγωγές!
Βασίλης Μπουζιώτης

Η πρωτότυπη μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου – εκκλησιαστικό δράμα - λειτουργεί υπέροχα. Το τελευταίο εικοσάλεπτο με άφησε με το στόμα ανοιχτό.
Γιώργος Πράσινος

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!