Film Noir με τον Βασίλη Λέκκα στο Zonar’s

(VIDEO & PHOTOS) Στην παρουσίαση του Film Noir του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece, Βασίλη Λέκκα.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Film Noir είναι ο τίτλος της δισκογραφικής δουλειάς του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece Βασίλη Λέκκα.

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στο Zonar’s σε μια ιδιαίτερη βραδιά έγινε η επίσημη παρουσίαση του album προς δημοσιογράφους, ραδιοφωνικούς παραγωγούς, φίλους και υποστηρικτές του Ιδρύματος.

Ανάμεσά τους η Άννα Φόνσου, η Ηρώ Σαΐα, ο Δημήτρης Βραχνός, η Αριστέα Γιάννου, ο Αντώνης Μποσκοΐτης, o Γιώργος Χαρωνίτης, ο Κώστας Μπαλαχούτης, δημοσιογράφοι του ΝG Radio κ.ά.

Επίσης ξεχωριστοί εκπρόσωποι της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου.

Τη βραδιά προλόγισε εκ μέρους του Ιδρύματος η Ασπασία Λεβέντη και ακολούθησε σύντομος αλλά πολύ εύστοχος χαιρετισμός του Βασίλη Λέκκα, που τόνισε πως στην καλή μουσική δεν υπάρχουν σύνορα και πως συναντάμε καλλιτέχνες που γεννήθηκαν αλλά και δρουν συνειδητά στο μεταίχμιο των εποχών και των διαφόρων «κατηγοριών» που με το ρόλο τους καταργούν αφορισμούς και στεγανά.

Ο δίσκος είναι μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή που αποκαλύπτει την αισθαντική-κινηματογραφική ατμόσφαιρα του Film Noir
σε συνθέσεις των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιάννη Σπάθα, Μίμη Πλέσσα, και στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ, Sunny Μπαλτζή, Τάσου Σαμαρτζή, Γεράσιμου Νεόφυτου και Ευγένιου Αρανίτση.

Η πρώτη παρουσίαση του album έγινε στις 04/12/17 σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακολουθήσει μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι χώροι και οι ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

Τα έσοδα των πωλήσεων του άλμπουμ που βρίσκεται

στα δισκοπωλεία και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες θα διατεθούν από το International Foundation for Greece για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος.

Το International Foundation for Greece (IFG) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας.

Το Ίδρυμα έχει τρεις βασικούς στόχους:

1) την κάλυψη ορισμένων επιτακτικών αναγκών που έχουν προκύψει λόγω κρίσης όπως προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία, αγορά ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, κάλυψη εξόδων διάγνωσης και θεραπείας για γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού κ.α.
2) την προβολή του πολιτισμού και του πνεύματος της Ελλάδος στο εξωτερικό υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν αλλά και συνεχίζει να είναι κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού επιβραβεύοντας παράλληλα τους Έλληνες που την προβάλλουν στο εξωτερικό
3) τη δημιουργία ενός οχήματος για όλους εκείνους τους διεθνούς εμβέλειας Φιλέλληνες που θέλουν να προσφέρουν και έψαχναν να βρουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να εκδηλώσουν εμπράκτως την αγάπη τους για την πατρίδα μας και η βοήθεια τους να φτάσει σίγουρα στο στόχο της.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!