Ευριπίδης Νικολίδης & Γιάννης Τζουανόπουλος: «Λαϊκά φεγγάρια στα Παραμύθια του μπουζουκιού»

Ο σολίστ του μπουζουκιού και συνθέτης συναντά τον μουσικό παραγωγό. Συμμετέχουν οι Κώστας Τριανταφυλλίδης και Βασίλης Δήμας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, εκτός από εξαίρετος μουσικός παραγωγός στο Δεύτερο Πρόγραμμα και στη Φωνή της Ελλάδας στην ΕΡΤ, είναι και στιχουργός. Δημιουργίες του έχουν ερμηνεύσει όλοι σχεδόν οι κορυφαίοι Έλληνες ερμηνευτές. Το 2007 παρουσίασε το δίσκο «Λαϊκά Φεγγάρια» με στίχους δικούς του, μελωδίες των Νικολόπουλου, Πολυκανδριώτη, Χιονά, Καραντίνη, Τζουγανάκη κ.ά. και ερμηνείες των Γκρέυ, Δούκισσας, Βοσκόπουλου, Π. Παπαδοπούλου, Αδαμαντίδη, Μακεδόνα, Λιδάκη, Τσέρτου, Νέγκα κ.ά.

Ο Ευριπίδης Νικολίδης, τόσο σαν μπουζουξής όσο και σαν συνθέτης, έχει καταθέσει ξεχωριστά δείγματα γραφής. Δημιουργίες του έχουν τραγουδήσει οι Τερζής, Μακρόπουλος, Φωτιάδης, Παπαρίζου κ.ά. Το 2014 παρουσίασε με τη σειρά του τον ορχηστρικό δίσκο «Bouzouki Fairytales» (Τα παραμύθια του μπουζουκιού), βασισμένο στους παραδοσιακούς δρόμους του μπουζουκιού και τους κλασσικούς ρυθμούς της λαϊκής μας παράδοσης με σύγχρονη όμως ματιά και προσωπική γραφή.

Οι δύο καλλιτέχνες, Τζουανόπουλος και Νικολίδης, σμίγουν την Κυριακή 31 Ιουλίου στο φινάλε του περίφημου Φεστιβάλ Άρδα 2016, στις 9 το βράδυ, παρουσιάζοντας στιγμές της διαδρομής τους και πολλές μουσικές εκπλήξεις. Μαζί τους οι ικανοί μουσικοί Ηλίας Πουρτσίδης - μπουζούκι, Θεόφιλος Μητρέντσης - μπάσο, Κωνσταντίνος Μπιζοβίτης - κιθάρα. Να σημειωθεί πως ο Νικολίδης μεγάλωσε κοντά στην περιοχή του Φεστιβάλ, στην Ορεστιάδα. Μαζί τους, ο πολύ καλός τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο τραγουδιστής αλλά και δημιουργός Βασίλης Δήμας σε μια αφιερωματική ενότητα σε τραγούδια που ερμήνευσαν ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Πασχάλης Τερζής.

Το Φεστιβάλ Άρδα ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο, καθώς μετά «Λαϊκά φεγγάρια στα Παραμύθια του μπουζουκιού», στις 11 και μισή το βράδυ θα ακολουθήσει συναυλία με τις Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία.
photoexhibition

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!