Eurovision: Για ποιο λόγο δεν έχει ανακοινωθεί η ελληνική συμμετοχή

(VIDEO) Ενώ όλοι γνωρίζουμε την τραγουδίστρια η επίσημη ανακοίνωση καθυστερεί.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από μέρους της ΕΡΤ για το ποιος καλλιτέχνης και ποιο τραγούδι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ.

Η καταληκτική ημερομηνία για την ανακοίνωση είναι η 11η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας θα είναι η Κατερίνα Ντούσκα (Katerine Duska).

Η νεαρή τραγουδοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά. Στην εφηβεία επέστρεψε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε το Λύκειο, δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις. Μπήκε στη Νομική αλλά δεν πήρε το πτυχίο της γιατί αφιερώθηκε στη μουσική. Το δισκογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2015 με μία συλλογή αγγλόφωνων τραγουδιών. Το φθινόπωρο του 2018 συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ρεπορτάζ της εκπομπής «Ευτυχείτε» του Open εξηγεί το λόγο της καθυστέρησης της επιλογής της.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU τα τραγούδια που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό δεν θα πρέπει να έχουν παρουσιαστεί δημόσια πριν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2018.

Το ρεπορτάζ σημειώνει πως το τραγούδι της Ντούσκα έχει παρουσιαστεί live πριν από το Σεπτέμβριο τονίζοντας πως η ηχογράφηση για τη Eurovision έχει γίνει ήδη. Οπότε η ΕΡΤ έχει δύο επιλογές: ή θα ηχογραφηθεί ξανά το τραγούδι με μετατροπές ή η Ντούσκα θα γράψει ένα καινούργιο τραγούδι.

Γι’ αυτό και το όλο θέμα καθυστερεί συγκριτικά με την Κύπρο αλλά και άλλες χώρες που θα δώσουν το παρών στη Eurovision.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!