Ένα «Θεσσαλικό μινόρε» στα Τρίκαλα για τα «Τσιτσάνεια 2018»

Μπάμπης Τσέρτος, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Αντωνίου, Δέσποινα Ραφαήλ και ο Παναγιώτης Στεργίου στα «Τσιτσάνεια 2018».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Τσιτσάνεια 2018» η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει τη μουσική παράσταση «Θεσσαλικό μινόρε», η οποία είναι αφιερωμένη στους Θεσσαλούς λαϊκούς δημιουργούς. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Τα μεγάλα τραγούδια των Θεσσαλών συνθετών Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Θόδωρου Δερβενιώτη, Μπάμπη Μπακάλη, Λουκά Νταράλα, των στιχουργών Κώστα Βίρβου, Χρήστου Κολοκοτρώνη, Γιώργου Σαμολαδά, αλλά και κάποια από αυτά που «σφράγισε» με τις ερμηνείες του ο Δημήτρης Μητροπάνος, θα τραγουδήσουν οι Μπάμπης Τσέρτος και Σοφία Παπάζογλου, ερμηνευτές εγνωσμένης αξίας με μεγάλη διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, ο αξιόλογος τρικαλινός ερμηνευτής Μπάμπης Αντωνίου και η νεότερη και ταλαντούχα Δέσποινα Ραφαήλ, που τον περασμένο χειμώνα πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων στο πλευρό του Βαγγέλη Κορακάκη. Οι τραγουδιστές θα πλαισιωθούν από λαϊκή ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του πιανίστα και συνθέτη Σάκη Κοντονικόλα, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τις ενορχηστρώσεις. Με την ορχήστρα θα συμπράξει επίσης ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και συνθέτης Παναγιώτης Στεργίου.

Η λαϊκή ορχήστρα αποτελείται από τους Βασίλη Μητσιάκη & Γιώργο Ρέτο στο μπουζούκι, Δημήτρη Τυχάλα στην κιθάρα, Κώστα Λάμπα στο μπάσο, Γιώργο Αγγέλη στο βιολί, Νεκτάριο Παπαγεωργίου στο κλαρίνο, Μιχάλη Γερομίχο & Κώστα Μυλωνά στα κρουστά και Στέλιο Καραγιώργο στα τύμπανα.

Αν κρίνουμε από την περσινή επιτυχία της διοργάνωσης της εκδήλωσης για τις «Μούσες του Τσιτσάνη», αλλά και από το φετινό θέμα και τους συντελεστές, η βραδιά αναμένεται ξεχωριστή. Εμείς θα είμαστε και φέτος εκεί για να καλύψουμε πρόβες και συναυλία…
titsaneia 2018

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!