Έγγραφη διαμαρτυρία Νίκου Κυπουργού & Νίκου Χριστοδούλου για το «Ταξίδι στη Λιλιπούπολη»

Η παράσταση «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη» της Ρεγγίνας Καπετανάκη που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
31/10/2013

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Συμμετείχαν μουσικοί του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ενώ κάποια από τα τραγούδια ερμήνευσαν ο Βασίλης Αγροκώστας και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, κυκλοφόρησε σε CD πριν από λίγες εβδομάδες, από τη Heaven Music.

Η παρούσα επιστολή που των Νίκου Κυπουργού & Νίκου Χριστοδούλου που οι ίδιοι κοινοποίησαν, μαρτυρά πως η κυκλοφορία του CD έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή τους:

«Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι κυκλοφόρησε πρόσφατα το CD «Ένα ταξίδι στη Λιλιπούπολη», ζωντανή ηχογράφηση από την ομότιτλη παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη συμμετοχή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Εδώ και μήνες είχαμε εκφράσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίρρησή μας στην έκδοση αυτή: όχι μόνον είχαν αφαιρεθεί επιλεκτικά πολλά τραγούδια, αλλά και σε πολλά άλλα είχαν γίνει αυθαίρετες επεμβάσεις που αλλοιώνουν και υποβαθμίζουν το χαρακτήρα τους. Είχαμε κοινοποιήσει τις αντιρρήσεις μας γραπτά τόσο στον διευθυντή της δισκογραφικής εταιρείας Heaven, όταν μας είχε ζητήσει την άδεια για την έκδοση του δίσκου, όσο και στους καλλιτεχνικούς υπεύθυνους της παραγωγής. Όσο όμως κι αν θεωρούσαμε αυτονόητο ότι θα γίνονταν σεβαστές, τελικά αγνοήθηκαν προκλητικά: το CD κυκλοφόρησε όχι απλώς χωρίς τη συγκατάθεσή μας, αλλά και χωρίς να το γνωρίζουμε. Επιπλέον δε η συναυλία επαναλήφθηκε πριν λίγο καιρό στο Ηρώδειο χωρίς τις απαραίτητες διορθώσεις τις οποίες είχαμε ζητήσει. Οι υπεύθυνοι της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Αρσακείου που συμμετέχει με τη χορωδία του, από τους οποίους είχαν αποσιωπηθεί οι διαφωνίες μας, με επιστολή τους προς την δισκογραφική εταιρεία διαχώρισαν τη θέση τους σεβόμενοι τα δικαιώματα των συνδημιουργών. Είναι απαράδεκτο να προσβάλλεται τόσο βάναυσα η ακεραιότητα του έργου μας και μάλιστα από ανθρώπους του χώρου μας. Και είναι κρίμα νέοι ακροατές, και ιδίως παιδιά, να έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τη Λιλιπούπολη μέσα από ένα τέτοιο δίσκο. Είμαστε υποχρεωμένοι, μην μπορώντας να αποδεχθούμε με τη σιωπή μας το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, να διαχωρίσουμε τη θέση μας δημόσια και να καταφύγουμε στη δικαιοσύνη».

Νίκος Κυπουργός – Νίκος Χριστοδούλου


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!