Έφυγε ο τρανός Αλέκος Κιτσάκης!

Tο Αηδόνι της Ηπείρου άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες ημέρες.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Να σημειώσουμε πως ο Αλέκος Κιτσάκης, μετά από επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο το 2005, για να πει τα κάλαντα στον Ηπειρώτη φίλο του Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, επιστρέφοντας στο σπίτι του υπέστη έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Ήπειρος και όλη η Ελλάδα είναι πια φτωχότερη μετά τη φυγή του. Γεννήθηκε στο Ριζοβούνι του Νομού Πρέβεζας το 1934 και έμεινε ορφανός σε νεαρή ηλικία. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου άρχισε να συμμετέχει σε εκδηλώσεις της Ηπειρώτικης ομοσπονδίας καθώς και σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο θέατρο Rex με την Μαρίκα Κοτοπούλη. Εκεί η πριγκίπισσα, τότε, Φρειδερίκη ενθουσιασμένη από τις επιδόσεις του τον πήρε μαζί της στο παλάτι, όπου και διέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο Οικοτροφείο Κέρκυρας (Αχίλλειο Ίδρυμα) και τον Σεπτέμβριο 1949 στάλθηκε στη Μέση Γεωπονική σχολή Πατρών (Σκαγιοπούλειο Ορφανοτροφείο) όπου παράλληλα σπούδασε στο Ωδείο Πατρών, έψελνε στην εκκλησία και παρουσιάζονταν σε εκπομπές Δημοτικού τραγουδιού στο ραδιόφωνο.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα συμμετείχε σε εκπομπές της ΕΡΤ ενώ εξασφάλισε, με την βοήθεια του Μανόλη Καλομοίρη, υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Αν και ξεκίνησε τις σπουδές, δεν τελείωσε λόγω στράτευσης. Συνεργάστηκε με την ODEON του Μίνωα Μάτσα και ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη μουσική βιομηχανία με εκατοντάδες ηχογραφήσεις και τεράστιες επιτυχίες.

Συνεργάσθηκε με όλους τους κορυφαίους του δημοτικού τραγουδιού (Χαλκιάδες, Σουκαίους, Ζάχο, Κολλητήρη, Στάθη Κάβουρα κ.ά) και με τους μεγάλους του λαϊκού (Καζαντζίδη, Γκρέυ, Σακελλαρίου κ.ά.)

Το 1966 είχε έναν ατυχή πρώτο γάμο και το 1987 είχε το δεύτερο γάμο του, από τον οποίο απέκτησε ένα αγόρι. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, στα Γιάννενα.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!