Δύο μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε Λαύριο - Δραπετσώνα

Σήμερα Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις πολιτισμού, στο Λαύριο και την Δραπετσώνα θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι πολίτες, σήμερα, (Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου), με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για τη συναυλία της Καμεράτα σε ένα εμβληματικό μνημείο της αττικής γης, το Αρχαίο Θέατρο Θορικού, στις 6.00 μ.μ, και μια ακόμη ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με το «Café Aman Rembetiko» του Κώστα Φέρρη στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας.

Ειδικότερα, η Καμεράτα -Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής- ένας από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού με πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων, θα παρουσιάσει κορυφαία έργα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Παπαδόπουλου με σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Θα συμμετάσχει η Χορωδία Λαυρίου σε τραγούδια των συνθετών Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Πρόκειται για διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής και της Χορωδίας Λαυρίου, η οποία πραγματοποιείται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στο Αρχαίο Θέατρο.

Επίσης η Περιφέρεια Αττικής-Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, διοργανώνουν στις 9.30 μ.μ. την εκδήλωση «Café Aman Rembetiko» στο «Καστράκι», (έναντι Πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, είσοδος από την οδό Κανάρη), με στόχο να αναδειχθούν και να προβληθούν οι άρρηκτοι δεσμοί του ρεμπέτικου τραγουδιού με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!