Δημήτρης Μητροπάνος, Μάριος Τόκας – Τρία καινούργια τραγούδια

Έφυγαν και οι δύο στη μεστή ωριμότητά τους, «στα καλύτερά τους» θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, ενώ είχα να δώσουν ακόμη τόσα πολλά. Θυμάμαι τον ερμηνευτή να…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

μιλά με νοσταλγία και συγκίνηση για το συνθέτη, στη συνέντευξη που παρεχώρησε στο ogdoo . gr και στον Κώστα Μπαλαχούτη. Βλέπετε ο Τόκας είχε φύγει νωρίτερα… Ο Μητροπάνος τόνιζε στη συνέντευξη αυτή πόσο του έλειπε ο φίλος του, ο ακριβός συνεργάτης του,

Μητροπάνος και Τόκας πέρα από το φιλικό και οικογενειακό «δέσιμό» τους συνδέονται με τρεις ολοκληρωμένους δίσκους και μερικά ακόμη σκόρπια τραγούδια. Κάποια από αυτά συνέβαλλαν στη νέα «άνοιξη» του ερμηνευτή στα πρώτα χρόνια του ΄90 και τραγουδήθηκαν από όλη την Ελλάδα ενώ εξακολουθούν να παραμένουν φωτεινά και διαχρονικά.

Λίγο πριν το απρόσμενο φινάλε του, ο Μητροπάνος είχε μπει στο στούντιο για να ερμηνεύσει τρία ανέκδοτα τραγούδια του Τόκα σε έναν δίσκο με δημιουργίες του τελευταίου, με υλικό που δεν είχε προλάβει να ηχογραφήσει. Στο δίσκο αυτό συμμετέχει επίσης ο Πασχάλης Τερζής και άλλοι εκλεκτοί. Η έκδοση με τα ακυκλοφόρητα του Τόκα προσδιορίζεται γύρω στις αρχές του καλοκαιριού.

Δεδομένου ότι ο Τόκας είχε τα «ζύγια» του Μητροπάνου, οι καταθέσεις αυτές αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται και για το κύκνειο άσμα του ερμηνευτή. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες, η Minos-EMI διαθέτει ανέκδοτο υλικό με τραγούδια από την σχεδιαζόμενη συνεργασία του Μητροπάνου με τον Μίνωα Μάτσα, που θα κυκλοφορούσε μες το φθινόπωρο.

Ακόμη στα σχέδια του ερμηνευτή συμπεριλαμβανόταν η ηχογράφηση των κλασικών έργων του Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου. Όσον αφορά τις ζωντανές παραστάσεις, ο Μητροπάνος θα βρισκόταν στις 5 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι προκειμένου να συμμετάσχει σε συναυλία του Λάκη Παπαδόπουλου.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!