Διασκέδαση Ώρα Μηδέν!!!

ΠΟΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝΗ διασκέδαση πια δεν θα είναι «που θα πάμε αυτό το Σάββατο;» αλλά «φέτος μπορώ να βγω 2-3 φορές…».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Τα τελευταία χρόνια ο καθένας που έκανε ένα σουξέ εβδομάδας γινότανε πρώτο και μοναδικό όνομα στις πίστες με παχυλό νυχτοκάματο έχοντας μαζί του ως παρατρεχάμενες γλάστρες ακόμα πιο κακόφωνους τραγουδιστές –έτσι ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την πρωτιά του στο σχήμα- με αποτέλεσμα να πηγαίνεις να διασκεδάσεις και να φεύγεις με κακοποίηση ωστικού τυμπάνου. Δεν έχει σημασία αν την επόμενη σεζόν ο εν λόγω καλλιτέχνης έπεφτε στα αζήτητα, εκείνος δεν συμβιβάζονταν με τίποτα λιγότερο από το να είναι ο ένας και μοναδικός.

Κι όμως έ να από τα θέματα που συνήθιζα να ακούω από τους παλιότερους είναι ότι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’80, μία μεγάλη πίστα, φιλοξενούσε τουλάχιστον 2 πρωτοκλασάτα ονόματα ώστε να θεωρείται το πρόγραμμά της ανταγωνιστικό. Κι όταν λέω πρωτοκλασάτα ονόματα μιλάω για Βίκυ Μοσχολιού, Στράτο Διονυσίου, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιάννη Πάριο και άλλους τρανούς. Αυτά συνέβαιναν τότε.

Σταδιακά περάσαμε σε όσα ανάφερα στην αρχή του κειμένου... Κι ύστερα ήρθε η κρίση. Τα χρήματα που μπορεί να δαπανήσει κάποιος για διασκέδαση είναι συγκεκριμένα πλέον και γι αυτό τα σχήματα των νυχτερινών κέντρων επιβάλλεται να γίνουν πιο δελεαστικά. Κάπως έτσι φέτος θα δούμε τη Νατάσσα Θεοδωρίδου να τραγουδάει μαζί με τη Μαρινέλλα, το Δημήτρη Μητροπάνο να είναι μαζί με τους Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση ενώ και ο Τόλης Βοσκόπουλος θα κάνει μια 40λεπτη εμφάνιση στο μαγαζί που θα εμφανίζεται ο Αντώνης Ρέμος.

Όλη αυτή η μεταστροφή σκηνικού με κάνει να αναρωτιέμαι μήπως τελικά η νυχτερινή ζωή χρειαζότανε μια τέτοια κρίση; Μήπως μέσα στη γενικότερα άνευ ουσίας σπάταλη ζωή μας χάσαμε και το αισθητήριό μας στη μουσική; Μήπως όλα αυτά τα μεγάλα ονόματα έπρεπε να εμφανιστούν τελικά μαζί για να υπάρξει μια νέα αξιολόγηση φωνών και νυχτοκάματων;

Μέχρι σήμερα σε πολλά μαγαζιά πήγαινες 5 άτομα παρέα και σου φέρνανε με το καλησπέρα και το δεύτερο μπουκάλι ουίσκι – και φυσικά το χρεωνόσουνα ακόμα και αν δεν το «χρησιμοποιούσες». Κάποια δε από αυτά τα μαγαζιά δεν συμβιβάζονταν με κρασί για το πέμπτο άτομο. Τώρα τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν να φέρνουν το δεύτερο μπουκάλι με τον ίδιο τσαμπουκά; Για να μην πούμε για το στοίβαγμα των θαμώνων όπου κατέληγε ένα τεσσάρι τραπέζι να φιλοξενεί 6-7 άτομα. Σήμερα ακούμε διαφημίσεις νυχτερινών μαγαζιών όπου λένε ότι ακόμα και το ποτό δεν είναι υποχρεωτικό και βάζουν εισιτήριο την είσοδο.

Κάτι άλλο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είναι μέσα Οκτώβρη και δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τις σαραντάρες μπεμπέκες τραγουδίστριες σχετικά με το που και πως θα εμφανίζονται φέτος. Μήπως ανάμεσα σε όλα, η κρίση έκανε του επιχειρηματίες να δουν πιο καθαρά τα «μεγέθη» και έτσι να ξέρουν ότι δεν αρκεί μια εμφάνιση με τα εσώρουχα των εν λόγω τραγουδιστριών για να γεμίσουν με κόσμο το μαγαζί τους;

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι υπάρχουν και φέτος σχήματα όπου η μεγαλύτερη «φίρμα» έκανε το πρώτο της σουξέ πέρυσι αλλά δε νομίζω πως στη διάρκεια του χειμώνα θα αποδειχθούν βιώσιμα. Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε όλοι –και οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων - πως η εποχή όπου πουλάγαμε σκουπίδια σα να ήτ νε χρυσάφι έφυγε ανεπιστρεπτί και η διασκέδαση πια δεν θα είναι «που θα πάμε αυτό το Σάββατο;» αλλά «φέτος μπορώ να βγω 2-3 φορές» και κατά συνέπεια να προσαρμοστούν ανάλογα.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε- για το καλό και των εργαζομένων στον κλάδο της διασκέδασης – καλή επιτυχία σε όλα τα φετινά σχήματα. Για αυτά που δεν προσαρμόστηκαν ανάλογα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.


ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!