Μπελαφόντε & Μούσχουρη ξανά μαζί, απ' τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα!

Μετά την πρώτη τους κοινή περιοδέια το 1963 και τις στιγμές που ακολούθησαν και αποτυπώθηκαν και δισκογραφικά, δύο θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής «σμίγουν» ξανά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η Νάνα Μούσχουρη ξανασυναντά τον Χάρι Μπελαφόντε με αφορμή την προβολή της βραβευμένης ταινίας - ντοκιμαντέρ για τον τελευταίο, με τίτλο «Sing your Song».


Η ταινία που έχει για θέμα της τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή και ακτιβιστή, θα προβληθεί στις 17 και 19 Απριλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με πρωτοβουλία του World Human Forum και του Centre Culturel Hellénique (Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο - Παρίσι).

Στην εκδήλωση της 17ης Απριλίου θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, ώστε η Νάνα Μούσχουρη και ο Χάρι Μπελαφόντε να συνομιλήσουν μπροστά στο κοινό.

Η διάσημη σε όλο τον κόσμο Ελληνίδα τραγουδίστρια και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF θα βρίσκεται και στην προβολή της 19ης Απριλίου. Η ίδια θυμάται για τη πρώτη της συνάντηση με τον Μπελαφόντε:

«Ηταν το 1963 που με άκουσε στη Γιουροβίζιον και με κάλεσε να τραγουδήσω στην τουρνέ του μετά τη Μύριαμ Μακέμπα. Ετσι έγινε ο δάσκαλός μου σε μουσικές επιλογές και με εισήγαγε σε ένα ρεπερτόριο μοναδικό που ο ίδιος είχε ανακαλύψει. Καλλιτέχνης με ανθρωπιά, ελευθερία, ενθουσιασμό και γενναιοδωρία».

Η ταινία με τίτλο «Sing your Song» της Σούζαν Ρόστοκ, παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του Χάρι Μπελαφόντε, στέκεται και στην ακτιβιστική του δράση υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά της βίας και των ανισοτήτων. 

Η κόρη του Χάρι Μπελαφόντε και παραγωγός της ταινίας, Τζίνα Μπελαφόντε, αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένη και νιώθω μεγάλη τιμή που η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα. Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Ελληνες και εύχομαι η ιστορία της οικογένειάς μου να αποτελέσει πηγή έμπνευσης που θα οδηγήσει σε μια συλλογική ενεργοποίηση και επούλωση». 

Info:


Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31)

«Sing your Song» στις 17 και 19 Απριλίου, ώρα έναρξης 20.00

Ελεύθερη είσοδος.

Δελτία προτεραιότητας θα διατίθενται στην είσοδο του Auditorium Théo Angélopoulos μία ώρα πριν από την προβολή.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!