«ΑΣΜΑ 450+» Συνάντηση δημιουργών στην Θεσσαλονίκη

Ο Σύλλογος Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδος «ΑΣΜΑ 450+» πραγματοποιεί μια ιδιαίτερη «συνάντηση» στη Θεσσαλονίκη.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ενημερωτικό κάλεσμα:


Με ιδιαίτερη χαρά μέλη της διοικούσας επιτροπής του σωματείου ΑΣΜΑ 450+ που εκπροσωπεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο ρεπερτόριο Ελληνικής μουσικής θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 14/6, στις 7μμ στη ΒΕΝΤΕΤΑ live stage, Εθνικής Αμύνης 3, για να συναντηθούμε με συναδέλφους μας της Βόρειας Ελλάδας.

Το “ΑΣΜΑ 450+” ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2017 και αποτελεί τον μεγαλύτερο σήμερα φορέα συνθετών, στιχουργών και κληρονόμων εκπροσωπώντας όλα τα μουσικά είδη, όλες τις γενιές και όλα τα μεγέθη ρεπερτορίων. Στόχος μας είναι η εξυγίανση του τοπίου της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα μας.

Μετά το πόρισμα του ελέγχου της E&Y, που τα τεκμηριωμένα ευρήματά του ξεπέρασαν τις χειρότερες προσδοκίες μας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης της ΑΕΠΙ, η πλειοψηφία των Ελλήνων αλλά και οι ξένοι δημιουργοί απαιτούμε συγκεκριμένες λύσεις εξυγίανσης του χώρου από τις χρόνιες στρεβλώσεις, παθογένειες και την σκανδαλώδη διαχείριση των δικαιωμάτων μας από την ΑΕΠΙ.

Ήδη το αίτημα του “ΑΣΜΑ 450+” για την τοποθέτηση Επιτρόπου εισακούστηκε από την κυβέρνηση και χάρη στην παρέμβασή μας στη δικαστική διαδικασία και τις ενέργειες των νομικών μας, η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της ΑΕΠΙ εναντίον της. Βέβαια όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει όσο υπάρχει συνδιοίκηση της επιτρόπου με τους μετόχους της ΑΕΠΙ το αδιέξοδο θα παραμένει.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που θα βοηθήσουν την αποκατάσταση της σχέσης με τους χρήστες των έργων μας και να τεθούν νέοι κανόνες διαφάνειας και δικαιοσύνης στον τρόπο είσπραξης και διανομής. Η παραμονή της οικογένειας Ξανθόπουλου στην διοίκηση της ΑΕΠΙ δεν βοηθά σε τίποτα από αυτά. Παράλληλα, πιέζουμε για ένα δίκαιο και νομοτεχνικά άρτιο Νόμο που μεταξύ άλλων θα προβλέπει την παρουσία ενός ενισχυμένου σε αρμοδιότητες εποπτικού συμβουλίου των δημιουργών.

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Ελάτε να σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα και να ανταλλάξουμε ιδέες και προτάσεις για δράσεις. Ενημερώστε και νέους συναδέλφους μας που δεν είχαμε ως σήμερα τη χαρά να γνωρίσουμε. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΚΑΜΙΑ από αυτή τη σημαντική συνάντηση. Όλες οι φωνές είναι εξίσου σημαντικές για την επίτευξη του τελικού μας στόχου.

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη στις 7 μμ στη ΒΕΝΤΕΤΑ Live stage, Εθνικής Αμύνης 3.

Όλοι μαζί, με μια φωνή, για όλες τις μορφές έκφρασης, για όλες τις γενιές για όλα τα ρεπερτόρια, για το ΤΡΑΓΟΥΔΙ μας.

Το “ΑΣΜΑ 450+” θα εκπροσωπήσουν στην Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Αντύπας, ο Νίκος Ζούδιαρης κι ο Αντώνης Πλέσσας.

Με εκτίμηση

ΑΣΜΑ 450+
Σύλλογος Μουσικοσυνθετών & Στιχουργών Ελλάδος

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!