Αρχίζει το 19ο Athens Technopolis Jazz Festival

Μια εβδομάδα γεμάτη Jazz από όλη την Ευρώπη
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το Athens Technopolis Jazz Festival γιορτάζει τη 19η διοργάνωση και υποδέχεται από σήμερα και μέχρι τις 2 Ιουνίου ανερχόμενα και αναγνωρισμένα διεθνή μουσικά σχήματα, πρωτότυπους ήχους και πολλές παράλληλες jazzy εκδηλώσεις. Κι όλα αυτά, με ελεύθερη είσοδο στην Τεχνόπολη (στις 9 μ.μ.).

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ αναδεικνύει τις εγχώριες τζαζ τάσεις και στηρίζει τα ελληνικά τζαζ σχήματα. Καλωσορίζει, λοιπόν, το Yako Trio –Festival’s pick– που θα παρουσιάσει συνθέσεις βασισμένες στο έργο του μουσικού Γιάννη Κωνσταντινίδη. Ακολουθούν οι πειραματικοί ήχοι των Grey Paris, ενώ λίγο αργότερα το Petros Klampanis Trio φέρνει τον αέρα της αμερικανικής μεγαλούπολης στο κέντρο της Αθήνας.

19ο Athens Technopolis Jazz Festival (27 Μαΐου - 2 Ιουνίου)

Αύριο Τρίτη αναμένουμε το ιδιαίτερο σχήμα του Wajdi Riahi από την Τυνησία, τη M. Messios Symmetry Band από την Κύπρο και το Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai από την Ουγγαρία. Την Τετάρτη 29 Μαΐου την κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης καταλαμβάνουν δυναμικά οι Clara Peya & Vic Moliner (Ισπανία), Richard Koch Quartett (Γερμανία) και ο πολυαναμενόμενος Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown από τις ΗΠΑ, που θα παρουσιάσει το πρότζεκτ του «Transcendence» μαζί με τους Chris Sholar and Jaleel Shaw.

Την Πέμπτη 30 Μαΐου σειρά έχουν οι Filip Jers Quartet (Σουηδία), Month of Sundays (Αυστρία) και Septeto Internacional (Ελβετία). Την επόμενη μέρα –και νύχτα– (31/5), ταξιδεύουμε με τις jazz μουσικές που προτείνουν οι Things I Can’t Control από την Ολλανδία, οι Alfa Collective από την Εσθονία και οι Wojtek Mazolewski Quintet από την Πολωνία.

Φτάνοντας στο Σάββατο και πρώτη μέρα του Ιούνη, η διάθεση απογειώνεται με το Helge Lien Trio (Νορβηγία) και το Dainius Pulauskas Group από τη Λιθουανία. Μαζί τους, οι ιδιαίτερα αγαπητοί στο ελληνικό κοινό Mammal Hands (Ηνωμένο Βασίλειο) με τις γοητευτικές, μελωδικές και ρυθμικές δημιουργίες και τη μίνιμαλ αίσθηση.

Η τελευταία μέρα του 19ου Athens Technopolis Jazz Festival, Κυριακή 2 Ιουνίου, ανήκει στους Ondrej Havelka and his Melody Makers (Τσεχία), Ernie Hammes (Λουξεμβούργο) και Girls in Airports (Δανία), που ολοκληρώνουν άλλη μια συναρπαστική τζαζ εμπειρία.

Ενα jazzy Meet Market με 120 περίπτερα, μοναδικές εκθέσεις φωτογραφίας και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις πλαισιώνει το φεστιβάλ. Για το αναλυτικό πρόγραμμα επισκεφθείτε τη σελίδα του Athens Technopolis Jazz Festival στο Facebook και στην ιστοσελίδα του.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!