Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου στον ημιτελικό διεθνούς διαγωνισμού σύνθεσης

(ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ) Με το τραγούδι τους «Οι νεραντζιές ανθίζουν» που ερμηνεύει η Αρετή Κετιμέ.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Νέα διεθνή διάκριση για την ελληνική μουσική έφεραν η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου, καθώς με το τραγούδι τους «Οι νεραντζιές ανθίζουν» που ερμηνεύει η Αρετή Κετιμέ, οι νεαρές μουσικοσυνθέτριες - στιχουργοί προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Μουσικής Σύνθεσης, με ελληνικό στίχο και μπουζούκι. Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι τους ξεχώρισε ανάμεσα σε 18.000 συμμετοχές στον σημαντικό αυτό διεθνή διαγωνισμό, ο τελικός του οποίου θα διεξαχθεί στο Νάσβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ την κριτική επιτροπή του International Songwriting Competition απαρτίζουν σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής!

Είναι η δεύτερη φορά που η Αρετή & η Ιωάννα Σπανομάρκου ταξιδεύουν την ελληνική μουσική στον κόσμο, καθώς και το 2012 αναδείχθηκαν νικήτριες στον ίδιο διαγωνισμό, με το ορχηστρικό συρτάκι τους «Αμέθυστος», λαμβάνοντας μάλιστα Τιμητική Διάκριση, ενώ είχε προκριθεί ακόμα ένα τραγούδι τους το «Είμαι ελεύθερη κι ωραία», το οποίο έφτασε στους ημιτελικούς. Τα διακριθέντα τραγούδια συμπεριλαμβάνονται στο CD «Δύο», μία δουλειά αφιερωμένη στην Ελλάδα, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα η Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου και στην οποία συμμετέχουν καταξιωμένες αλλά και νέες πολλά υποσχόμενες «φωνές». Τραγουδούν: Χρήστος Παπαδόπουλος, Αρετή Κετιμέ, Τζίνα Δαλάκα, Μπάμπης Βελισσάριος, Δημήτρης Τσινιδέλος, Σωτήρης Ψυλλάκης, Κώστας Υφαντής, Έφη Γιαννακοπούλου, Γιώργος Ράπτης, Αρετή Σπανομάρκου, Ιωάννα Σπανομάρκου.

«Αισθανόμαστε χαρά και τιμή, ειδικά γιατί δίνουμε τον δικό μας αγώνα για το ελληνικό και το παραδοσιακό τραγούδι. Το όραμά μας είναι να το διαδώσουμε, αλλά και να φέρουμε το μπουζούκι και την ελληνική μουσική ψηλά στην παγκόσμια μουσική σκηνή, όπως της αξίζει. Είναι σημαντικό που με αυτή μας την διάκριση, αλλά και με την προηγούμενη, αναγνωρίστηκε η ελληνική μουσική, που δυστυχώς για πολλά χρόνια είχε παραγκωνιστεί στη χώρα μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο φετινός διαγωνισμός ήταν ο πιο ανταγωνιστικός από όλα τα χρόνια της διοργάνωσης, λόγω του υψηλού επιπέδου των διαγωνιζόμενων τραγουδιών, ενώ στο πάνελ της κριτικής επιτροπής είναι επικεφαλείς οι ελίτ της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Στους κριτές του διαγωνισμού συγκαταλέγονται 15 πρόεδροι των μεγαλύτερων αμερικανικών δισκογραφικών εταιριών (Virgin, Warner Bros, Columbia, Sony Music, Republic, Mercury, Atlantic κ.α.), ο αντιπρόεδρος και music marketing manager του MTV International, αλλά και θρυλικοί μουσικοί και συνθέτες, όπως: Ο κιθαρίστας - θρύλος Tom Waits (κάτοχος 2 Grammy), o jazzίστας Pat Metheny (κάτοχος 20 Grammy, γνωστός για το ότι εισήγαγε την χρήση ηλεκτρικής κιθάρας 12 και 42 χορδών), η Sarah McLachlan (τραγουδοποιός, κάτοχος 3 Grammy και 8 Juno),  ο DJ Avicii, ο Wayne Shorter, ο Darryl McDaniels, ο Jon Secada και πολλοί ακόμη.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!