«Ανοιχτά Σχολεία» - Δωρεάν δράσεις πολιτισμού

Δείτε πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στις δράσεις ψυχαγωγίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και άθλησης.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/02/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

25 σχολικά κτίρια παραμένουν ανοιχτά από το χτύπημα του τελευταίου κουδουνιού έως τις 9.30μμ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10πμ έως τις 8μμ και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης και άθλησης για όλους τους κατοίκους των γειτονιών της Αθήνας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία μετράει πάνω από 4.000 συμμετέχοντες, αριθμός που αυξάνεται καθημερινά χάρη στην πρωτοτυπία του προγράμματος να προσφέρει ένα συνεχώς εμπλουτιζόμενο πρόγραμμα δράσεων το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις δεξιότητες των κατοίκων σε επίπεδο γειτονιάς. Οι δράσεις είναι ανοιχτές σε όλους, από 0 έως 99+ ετών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η λίστα προσφερόμενων δράσεων ανανεώνεται συνεχώς και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr. Η δήλωση συμμετοχής στις δράσεις γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας, ή καλώντας στο 210 5277089.

Η μουσική είναι μια γλώσσα παγκόσμια, χωρίς φύλο, ηλικία που ανέκαθεν ένωνε τους ανθρώπους. Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία συνεργάζεται με πλήθος φορέων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μουσικής και πραγματοποιούν ποικίλες δράσεις.

Κάπως έτσι, μία σχολική αίθουσα μετατρέπεται από ψυχρή αίθουσα διδασκαλίας σ’ ένα ευφάνταστο εργαστήρι μουσικής beatbox που φέρνει για πρώτη φορά νέους σε επαφή με την τέχνη του human beatbox, ενώ σε διπλανή γειτονιά Αθηναίοι όλων των ηλικιών, συμμετέχουν στην δημιουργία ορχήστρας από… ανακυκλώσιμα υλικά!

Δράσεις Μουσικής



• Ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο των κρουστών… από ανακυκλώσιμα υλικά:

Δράση εκμάθησης και κατασκευής κρουστών από ανακυκλώσιμα υλικά για τη δημιουργία ορχήστρας κρουστών από τον φορέα Upcycled Percussions Team.

• Εργαστήριο μουσικής Beatbox:

Εργαστήριο μουσικής Beatbox για εφήβους από τον φορέα Beatbox Greece - Παιδικά Χωριά SOS.

• Βιωματικό εργαστήρι μουσικής:

Εργαστήρια μουσικής που απευθύνονται σε παιδιά και έφηβους ηλικίας 5-17, σε ενήλικες και σε οικογένειες από τον φορέα Παιδικά Χωριά SOS

• Επαφή με τη μουσική:

Δράση γνωριμίας με τον κόσμο της μουσικής και εκμάθηση αρμονίου. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε έφηβους και ενήλικες και υλοποιείται από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 130 ΔΣ.

• Επαφή με την παράδοση:

Δράση εκμάθησης παραδοσιακών χωρών, τραγουδιών και εθίμων. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, σε γονείς και εκπαιδευτικούς και υλοποιείται από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 130 ΔΣ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!