Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στο όνομα του Μάριου Τόκα

Η οικογένεια του εκλιπόντος συνθέτη δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί την περαιτέρω προσβολή του ηθικού της δικαιώματος.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
29/05/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση
Η οικογένεια του Μάριου Τόκα, με ανάρτησή της στην επίσημη ιστοσελίδα mariostokas.gr, δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί την περαιτέρω προσβολή του ηθικού της δικαιώματος:

Πριν από μόλις ένα μήνα συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα μας Μάριου Τόκα, ο οποίος έφυγε αφήνοντας στα χέρια μας ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο. Η ορθή και συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του πατέρα μας διαχείριση του έργου αυτού, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί για εμάς έναν καθημερινό αγώνα. Επιλέξαμε να πορευτούμε στα χνάρια του, να φτιάχνουμε, με διακριτικότητα και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες, «όμορφα» πράγματα για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Δυστυχώς, ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν την απώλεια του πατέρα μας ως ευκαιρία για προσωπική προβολή και για απόληψη κέρδους, διοργανώνοντας, ήδη αμέσως μετά το θάνατό του και με αξιοσημείωτη συχνότητα, παρανόμως, χωρίς καμία ενημέρωση μας και χωρίς την απαραίτητη συναίνεσή μας, αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας και ποιοτικής στάθμης «εκδηλώσεις μνήμης», σε συνεργασία με θεσμικούς και πολιτειακούς φορείς, στις οποίες δεν ήμασταν καν καλεσμένοι.

Σεβόμενοι την μνήμη του πατέρα μας και πιστοί στον δρόμο που βάδισε και ο ίδιος καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, προσπαθήσαμε, πάντα, να χειριστούμε το ζήτημα αυτό χωρίς να αναλωθούμε σε χαμηλού επιπέδου δημόσιες αντιπαραθέσεις. Δηλώνουμε, όμως, ότι δεν θα ανεχθούμε την περαιτέρω προσβολή του ηθικού μας δικαιώματος αλλά και των πνευματικών μας δικαιωμάτων από οιονδήποτε.

Το λόγο στο εξής θα έχει η Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Τα παιδιά του Μάριου Τόκα,

Άγγελος Τόκας – διπλ. Χημικός Μηχ. ΕΜΠ
Κων/νος Τόκας – διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. ΕΜΠ, υπ. διδάκτωρ ΕΜΠ
Χαρά Τόκα – Δικηγόρος Αθηνών

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!