Αn Club και Gagarin 205 μαζί σ’ ένα κολασμένο 4ήμερο!

Για πρώτη φορά δύο ιστορικές live σκηνές συμπράττουν με αφορμή τα γενέθλιά τους
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
To «An Club» στα Εξάρχεια είναι κάτι σαν με το θρυλικό CBGB της Νέας Υόρκης (1973-2006) όχι μόνο γιατί είναι το πιο παλιό εν ενεργεία κλαμπ της Αθήνας, αλλά και λόγω φιλοσοφίας αλλά και γιατί έδωσε βήμα σε πολλά underground συγκροτήματα και μουσικούς της εγχώριας μουσικής δημιουργίας, punk rock και new wave μπάντες που πρωτοεμφανίστηκαν εκεί και αργότερα διέγραψαν μια ξεχωριστή πορεία βάζοντας την σφραγίδα τους στο ελληνικό rock’n’roll σε όλες τις μορφές του.

To An Club είχε φιλοξενήσει την πρώτη εμφάνιση στην Αθήνα των Θεσσαλονικιών Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά, Xaxakes, τους νεοσύστατους τότε Αθηναίους ροκαμπιλάδες Outsiders, τις τελευταίες εμφανίσεις του Παύλου Σιδηρόπουλου που πρόσφατα κυκλοφόρησαν σε βινύλιο, αλλά και τις πρώτες των Απροσάρμοστων μετά θάνατο του Παύλου με τον Γιώργο Δημητριάδη στα φωνητικά, τις επεισοδιακές εμφανίσεις των νιουγουεβάδων Blue Light, Deus Ex Machina, Nightstalker, Jack Of All Trades, Make Believe, Invisible Surfers, Lord 13, Nonmandol μέχρι το σχετικά πρόσφατο 3ήμερο sold-out του Γιάννη Αγγελάκα που παρουσίασε τους 100οC και τον Ζωρζ Πιλαλί με τη Soufra Band του, αλλά και αμέτρητους φτασμένους ξένους μουσικούς όπως οι John Hammond, Senser, Savage Republic, Brant Bjork, το ζωντανό θρύλο του stoner rock, Mike Patton and Rahzel, Flaming Stars, Cosmic Psychos Motorsycho, Nomads, Shed 7, Broadcast, μέταλ βραδιές με Sodom και Planet Of Zeus αλλά και ελληνικά ονόματα, όπως Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, Στέλιο Βαμβακάρη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Γιάννη Χαρούλη, Ζερβουδάκη, Αρετή Κετιμέ, Κρίστη Στασινοπούλου, Δόμνα Σαμίου, Ψαραντώνη, Ross Daly και τον αξέχαστο Μανώλη Ρασούλη, έχουν περάσει από την σκηνή του «Αν» και μου έρχονται πρώτα στο μυαλό. Από το 1987 που άνοιξε το «Αν» το διοικούσε ο Πέτρος Κουτσούμπας και από το 2001 το ανέλαβε η Εύα Κολόμβου (e.x. ντράμερ των Nonmandol και νυν των Coyote’s Arrow).
AN CLUB - Eva Kolomvou - Marina Danezi - Petros Koutsoubas - George Karanikolas.jpg
Φέτος το ιστορικό κλαμπ της οδού Σολωμού 13 γιορτάζει 30 χρόνια λειτουργίας (1987-2017) με ένα κολασμένο 4ήμερο σε σύμπραξη με το «Gagarin 205 Live Music Space» που ξεκίνησε την πορεία του το 2002 συν-γιορτάζοντας τα 15 χρόνια του.

Για το «Gagarin 205» είναι κάτι σαν το «Marquee Club» του Λονδίνου (1958-88) για την ενέργεια και τη ζωντάνια τους στα πλουραλιστικά live βρετανικών συγκροτημάτων που όταν εμφανίζονταν εκεί αποκτούσαν φήμη. Κάπως έτσι και το «Gagarin 205» σύστησε στο κοινό πολλά ονόματα που δεν είχαν εμφανιστεί ξανά στη χώρα μας, αλλά και κλασικά που ήταν απωθημένο να τα δούμε στην Ελλάδα. Στο «Gagarin 205» έχουν παρελάσει γίνει κατά καιρούς σπουδαίες classic rock συναυλίες που άφησαν το στίγμα τους, όπως οι Nazareth, Uriah Heep, Blue Oyster Cult, Arthur Brown, Sonics, Electric Prunes, Seeds, Vanilla Fudge, blues βραδιές με Peter Green, Johnny Winter, αλλά και Jon Spencer Blues Explosion, Dandy Warhols, Baby Guru, Mick Harvey, Dub INC., Jimi Tenor, Chumbawamba, Orbital, David Holmes and the Free Association, Flaming Lips, Residents, Beth Orton, Zita Swoon, Cousteau, Godspeed You! Black Emperor, Fun Lovin’ Criminals, Do Make Say Think, Buzzcocks, Mark Lanegan, Steve Wynn, αλλά και περίφημες ελληνικές ροκ βραδιές με Αγγελάκα και Επισκέπτες, Πουλικάκο – Πολύτιμο «50 Χρόνια Μαζί» με σημαντικούς καλεσμένους, παλιότερους και νεώτερους, Last Drive με φίλους, Earthbound, Παύλος Παυλίδης, Monika, 1000 Mods , Τζίμης Πανούσης το απωθημένο του αξέχαστου ιδιοκτήτη «Gagarin 205» Νικόλα Τριανταφυλλίδη…τι να πρωτοθυμηθεί κανείς σε τεράστιο κατάλογο.
GAGARIN - Fuzztones.jpg
Μετά τον πρόωρο χαμό του σκηνοθέτη, τον Ιούνιο του ’16, που οραματίστηκε και δημιούργησε το χώρο αυτό στην οδό Λιοσίων 205, στη θέση του οποίου βρισκόταν παλιότερα ένα σινεμά πορνό, ανέλαβε τη συνέχεια του «Gagarin 205» η σύζυγός του Μαρίνα Δανέζη.

Πολλά συγκροτήματα πέρασαν και από τις δύο σκηνές, όπως οι Fuzztones, Dead Moon, Bevis Frond, Stress, Zita Swoon, Flaming Stars, Last Drive και αρκετά ακόμη.

An Club και Gagarin 205, δύο live club που έχουν κοινό παρανομαστή το βρώμικο rock’n’roll που αγαπούν ιδιαιτέρως και αποτελούν τους πυλώνες της ζωντανής μουσικής στην Αθήνα. Σημεία αναφοράς στην πρωτεύουσα που δυστυχώς έχασε το 2008 το τρίτο σημείο αναφοράς της το «Ρόδον» στην οδό Μάρνη, που αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση. Ως γνωστό, εκτός από βήμα σε Έλληνες μουσικούς, An και Gagarin 205 έχουν φιλοξενήσει εκατοντάδες ξένα ονόματα όλων των εποχών που έχουν αγαπηθεί τόσο από το αθηναϊκό κοινό, που πολλά εξ αυτών έχουν έρθει και ξανάρθει για συναυλίες. Και η ιστορία τους συνεχίζεται…

Για πρώτη φορά λοιπόν δύο ιστορικές live σκηνές συμπράττουν με αφορμή τα γενέθλιά τους από την Πέμπτη 23 έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου παρουσιάζοντας live ιστορικά και αγαπημένα συγκροτήματα που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δώσει ψυχή και πάθος κι έχουν γίνει μέρος της ιστορίας του An Club και του Gagarin 205 !

ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ:


LAST DRIVE / NIGHTSTALKER / THERAPY? / Νικόλας (Razastaar) / THE RAINDOGS! / PARADISE/ ΓΚΟΥΛΑΓΚ / Σκηνοθέτης (FFc) / CLOSER / ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝA / BLAINE L. REININGER/ FER DE LANCE / ΕΥΘΥΜΗΣ (TXC) / THE DIVE / ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ / Tiny Jackal / DISTORTION TAMERS /ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ / SEXY CHRISTIANS / DAY OoF/ SPACE SLAVERY / AYΛΟΣ 542 (ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ 07) / CELLAR DOGS /Mc YINΚA + ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ (ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ) / RATIONALISTAS /HATEMOST(ΒΗΤΑ ΠΕΙΣ).
Η λίστα των ονομάτων θα εμπλουτιστεί το επόμενο διάστημα. Επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες με τα συγκροτήματα και τα venues που θα εμφανιστούν

Upcoming Shows @ Gagarin 205
www.gagarin205.gr

Upcoming Shows @ An Club :
www.anclub.gr

AN - GAGARIN POSTER.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!