«Αμανέδες, ρεμπέτικα & άλλα...» στο Θέατρο Βράχων

Συμμετέχουν: Σόλων Λέκκας, Δημήτρης Μυστακίδης, Μαρία Σουλτάτου. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
08/06/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
Μια μουσική βραδιά που συνδέει την παράδοση με το σήμερα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «στη σκιά των βράχων». Ο περίφημος αμανετζής από τη Μυτιλήνη, Σόλων Λέκκας θα τραγουδήσει «Αμανέδες, ρεμπέτικα και άλλα…» με το δικό του, ιδιόρρυθμο, σπάνιο και αυθεντικό τρόπο τραγουδίσματος.

Το δελτίο τύπου:


Αυτοδίδακτος και μερακλής, ο Λέκκας αποτελεί ένα από τα λιγοστά -πλέον- παραδείγματα λαϊκών μουσικών, που μεταφέρουν ατόφια στοιχεία παραδοσιακής μουσικής, που έχουν ζυμωθεί όχι κατά την εργασία για κατάκτηση τεχνικής αρτιότητας, αλλά μέσα στην ίδια την καθημερινότητα, αντλώντας από το πηγάδι των βιωμάτων και των αναμνήσεων. Όπως λέει ο ίδιος: «Για να πεις αμανέ πρέπει να έχεις καημό και πίκρα μέσα σου. Δεν λέγεται, ούτε γράφεται πάλι ακριβώς ο ίδιος. Χίλιες φορές να τον πεις δεν θα είναι το ίδιο. Τον αμανέ δεν τον μαθαίνεις, έρχεται από μόνος του και μπορεί εκεί που τραγουδάς να βγάλεις αμανέ».

Μαζί του ο σπουδαίος κιθαρίστας και τραγουδιστής Δημήτρης Μυστακίδης, ο οποίος επεμβαίνει στο ρεμπέτικο ρεπερτόριο, όχι μόνο ενορχηστρώνοντάς το αποκλειστικά για κιθάρα, αλλά παράλληλα βάζοντας τον δικό του εσωτερικό πλούτο, ορμή και ευαισθησία, δίνοντάς μας απλόχερα την ευκαιρία να ξανακούσουμε και να τραγουδήσουμε τα παλιά αγαπημένα τραγούδια μέσα από μια σύγχρονη, φρέσκια και άκρως ενδιαφέρουσα οπτική, έχοντας ενσωματώσει τη βαθιά γνώση του οργάνου και του ρεπερτορίου με τις επιρροές του από άλλα μουσικά είδη.

Μαζί τους η Μαρία Σουλτάτου, μία από τις πιο εκφραστικές ερμηνεύτριες, με μεγάλη θητεία στην ερμηνεία έργων κορυφαίων συνθετών που την εμπιστεύτηκαν, όπως ο Μ. Θεοδωράκης, ο Στ. Ξαρχάκος, ο Χρ. Λεοντής κ.α. παρουσιάζει με μια ιδιαίτερη οπτική τα τραγούδια της παράστασης. Με την πληθωρική σκηνική της παρουσία θα μας ταξιδέψει σε πολυποίκιλες κι ονειρεμένες τοποθεσίες, με τραγούδια και συνθέσεις που εντοπίζονται γεωγραφικά στα πέρατα του Ελληνισμού.

Στην παράσταση ο Σόλων Λέκκας θα χορέψει με την ψυχή του, σε παραδοσιακούς και ρεμπέτικους σκοπούς. Παρέα του, ένας ακόμη γνήσιος Μυτιληνιός, ο Ιγνάτιος Πιπίνης και η χορευτική ομάδα του Ομίλου Παραδοσιακών Αναζητήσεων «ΟΠΑ» με καταγωγή από τον Μεσότοπο Λέσβου.

Συμμετέχουν: Σόλων Λέκκας, Δημήτρης Μυστακίδης, Μαρία Σουλτάτου. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κυριάκος Γκουβέντας.

Rom Royale

Γιώργος Δούσος - κλαρίνο
Βαγγέλης Πασχαλίδης - σαντούρι
Παύλος Μέτσιος - τρομπέτα
Δάνης Κουμαρτζής - κοντραμπάσο

Μανεριτζήδες

Βασίλης Κασούρας - ούτι τραγούδι
Βαγγέλης Πασχαλίδης - σαντούρι
Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί

Χορεύουν: Σόλων Λέκκας, Ιγνάτιος Πιπίνης & η χορευτική ομάδα ΟΠΑ

Info:


Τρίτη 27 Ιουνίου
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 13€ - Προπώληση: 10€ - Μειωμένο 10€
Ηλεκτρονική πώληση: Ticket365.gr & viva.gr

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!