Αφιέρωμα στους μεγάλους του ρεμπέτικου & λαϊκού στο Αρχοντικό

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Γιάννης Λεμπέσης και οι συνεργάτες τους σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο «Αρχοντικό του Σαράντη».
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
03/01/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Καμία εκδήλωση

Λεμπέσης, Κανέλλη, Σταφυλοπάτη, Χρονάς & Λαϊκή Στράτα


Το τραγούδι του Γιάννη Λεμπέση «Αφήστε όλα τα ψεύτικα/κι ελάτε στα ρεμπέτικα/που είναι η κληρονομιά μας/το στολίδι και η μαγκιά μας» που κυκλοφόρησε το 1992 στο δίσκο του με τίτλο «Τι να πείς και τι να αφήσεις» και που αργότερα το τραγούδησε και ο αείμνηστος Μιχάλης Γενίτσαρης, εκ των πρωτομαστόρων του Ρεμπέτικου, γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρο μετά την πρόσφατη ανακήρυξη του Ρεμπέτικου από την UNESCO ως «Άυλου στοιχείου της πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας».

Δηλαδή26 χρόνια πριν, ο Λεμπέσης με το τραγούδι του είχε υποστηρίξει αυτό που σήμερα ανακοίνωσε η UNESCO παρότι τότε πολλοί που από αυτούς που σήμερα υπερθεματίζουν το είχαν χαρακτηρίσει υπερβολικό.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στο Αρχοντικό του Σαράντη (Φυλής 234 πλατεία Αμερικής τηλ.2108643554 και 2108625040) όπου εμφανίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία από τις αρχές Οκτωβρίου ο Γιάννης Λεμπέσης, η Εύα Κανέλλη, η Μαρία Σταφυλοπάτη, ο Άγγελος Χρονάς και η ορχήστρα Λαϊκή Στράτα, οι παραπάνω συντελεστές έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα με τίτλο: «Αχ και να ‘ξερε τι χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη».

Ο τίτλος του προγράμματος είναι από το ομότιτλο τραγούδι του Λεμπέση που το ερμηνεύει ντουέτο με το Γιώργο Μαργαρίτη στο δίσκο «Τα ίδια και χειρότερα» που κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μία επιλογή από τραγούδια κορυφαίων δημιουργών του ρεμπέτικου και του λαϊκού μας τραγουδιού: Βαμβακάρη, Μπάτη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μπαγιαντέρα, Γενίτσαρη, Μητσάκη, Καλδάρα και όχι μόνο.

Έναρξη: 10.30μ.μ.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!