Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου

.Ο Θοδωρής Κοτονιάς & η Σαββέρια Μαργιολά παρουσιάζουν «Ένα κι ένα», τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τον Νικόλα Παπάζογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
21/07/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Σαββέρια Μαργιολά με σεβασμό, τιμούν τη μνήμη και το μουσικό έργο του Νίκου Παπάζογλου τη Δευτέρα 7 Αυγούστου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Ένα έργο που επηρέασε νεότερους τραγουδοποιούς δημιουργώντας το «ρεύμα Παπάζογλου» και χαρακτηρίστηκε για τη γνησιότητα του στη λαϊκή μουσική μας παράδοση αλλά και γενικότερα στη μουσική αφού ο ίδιος πίστευε ότι η μουσική δεν έχει όρια και κανόνες.

Οι δύο καλλιτέχνες, ο Θοδωρής Κοτονιάς, ένας τραγουδοποιός που έχει επηρεαστεί έντονα από τον Παπάζογλου και αντιμετωπίζει το υλικό του με σεβασμό συμπεριλαμβάνοντας σχεδόν πάντα στις συναυλίες του αρκετά από τα τραγούδια του και η Σαββέρια Μαργιολά, μία ερμηνεύτρια που αποδίδει με έναν ιδιαίτερο τρόπο αγαπημένα τραγούδια του Παπάζογλου, συνεργάστηκε μάλιστα στον τελευταίο της δίσκο με τη Βάσω Αλλαγιάννη (βασική συνεργάτιδα του Παπάζογλου) αφού η συνθέτρια της εμπιστεύτηκε 3 υπέροχα νέα της τραγούδια, θα μας θυμίσουν την αλήθεια και την αμεσότητα του έργου του Νίκου Παπάζογλου!

Με αυτές τις αφορμές και την αγάπη τους προς το Νικόλα, ο Θοδωρής και η Σαββέρια επιμελήθηκαν ένα πρόγραμμα που ξεκινά με κάποια δικά τους γνωστά τραγούδια και συνεχίζεται στο μεγαλύτερο μέρος με τραγούδια του Παπάζογλου. Ξεκινώντας λοιπόν από τα «Κλειδιά» και το «Σε ποια θάλασσα αρμενίζεις» θα ακούσουμε σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά τραγούδια όπως τα «Αύγουστος», «Εδώ στη ρωγμή του χρόνου», «Μπαγλαμαδάκι», «Τρελή κι αδέσποτη», «Πότε Βούδας, πότε Κούδας», «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ», «Απόψε σιωπηλοί», «Με το τραγούδι με το κρασί», «Εγώ δεν είμαι ποιητής», «Ο μοναχός ο άνθρωπος», «Χαράτσι», «Μόλις ξυπνήσω το πρωί» και πολλά άλλα.

Info:


Δευτέρα 7 Αυγούστου (Πανσέληνος)
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας Πάρκο Εργατιάς
Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21.30
papapkotinias.jpg

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!