Αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στους 100,6 Fm: «Με μια πιρόγα φεύγει…»

(ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Παρουσιάστηκε ένα απάνθισμα τραγουδιών του, που πέρασαν από τα χείλη όλων μας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει.. το ωδείο», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θανάσης Γιώγλου στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης Fm 100,6, παρουσίασε ένα μικρό αφιέρωμα στον ποιητή-στιχουργό Άλκη Αλκαίο, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου εγκατέλειψε τα εγκόσμια, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη από σπουδαία τραγούδια.


Στην εκπομπή παρουσιάστηκε ένα απάνθισμα τραγουδιών του, που πέρασαν από τα χείλη όλων μας, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα και από τις συνεργασίες του Αλκαίου με συνθέτες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Νότης Μαυρουδής αλλά και με τραγουδοποιούς όπως οι Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μίλτος Πασχαλίδης και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Τραγούδια με τις φωνές των Δημήτρη Μητροπάνου, Μαρίας Δημητριάδη, Μανώλη Μητσιά, Χαρούλας Αλεξίου, Γιώργου Νταλάρα, Διονύση Θεοδόση, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Λιδάκη, Μίλτου Πασχαλίδη, Σωκράτη Μάλαμα.


Έτσι, σαν ένα ταπεινό ευχαριστώ στην προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό μας…


Αξίζει να σημειωθεί πως οι ακροατές έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αλλά και να εκφράσουν μουσικές επιθυμίες, τόσο στη διάρκεια της εκπομπής, όσο και πριν ή μετά, μέσω της «ομάδας» αλλά και της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook με τίτλο «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο», αλλά και της σελίδας του Θανάση Γιώγλου στο facebook.


Η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το… ωδείο» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 9 με 10 το βράδυ, από την συχνότητα Fm 100,6 του εθελοντικού ραδιοφώνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη συχνότητα έχει παραχωρηθεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης σε φορείς, συλλόγους, δήμους, αλλά και ιδιώτες οι οποίοι προσφέρουν το μεράκι και τη γνώση τους αμισθί, φιλοδοξώντας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο τοπίο στα ερτζιανά…

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!