Αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ από τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Μια αναδρομή στη ζωή της
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Μουσικό αφιέρωμα στη θρυλική Γαλλίδα τραγουδίστρια, Εντίθ Πιάφ (Edith Piaf) με τίτλο τη μεγάλη της επιτυχία «La vie en rose» παρουσιάζει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 4 Φεβρουαρίου στο Βασιλικό Θέατρο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση της αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου θα συναντήσει επί σκηνής τη Βασιλική Ρούσση, η οποία ενσαρκώνει εδώ και χρόνια τον ρόλο της τραγουδίστριας σε παραγωγές θεάτρων των γερμανόφωνων χωρών.

Η συναυλία – παράσταση είναι μία αναδρομή στη ζωή της Εντίθ Πιάφ, για την οποία ο ποιητής και αγαπημένος φίλος της, Ζαν Κοκτώ είχε πει: «Κάθε φορά που τραγουδούσε, νόμιζες, ότι πρόσφερε την ψυχή της».

«Αν είχα πιο ήσυχη, τακτοποιημένη και ήρεμη ζωή δεν θα είχα δώσει στο κοινό μου αυτά που του δίνω τώρα» έλεγε η ίδια.

Τα τραγούδια της, όπως τα «La vie en rose», «Non, je ne regrette rien», «Padam, padam», τα οποία συνθέτουν την παράσταση ήταν άρρηκτα δεμένα με τη ζωή της.

Το μουσικό αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ είναι παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 και πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής της διετέλεσε ο Κοσμάς Γαλιλαίας.

Συμμετέχει σε εκπαιδευτικές συναυλίες, διεθνείς διαγωνισμούς, συμπαραγωγές με άλλους φορείς και ορχήστρες, σε φεστιβάλ, με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ορχήστρας έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2018 η αρχιμουσικός Λίζα Ξανθοπούλου.

Η Βασιλική Ρούσση σπούδασε χορό, τραγούδι και υποκριτική στη Σχολή του Θεάτρου an der Wien, όπου ξεκίνησε την καριέρα της στο μιούζικαλ «Γάτες». Το 2012 ενσάρκωσε τον ρόλο της Εντίθ Πιάφ σε έργο του P. Holzwarth στο Θέατρο του Λίμπεκ και στο ομώνυμο θεατρικό έργο της P. Gems στην Στουτγάρδη, όπου και της απονεμήθηκε το βραβείο ηθοποιίας /κοινού 2016. Το καλοκαίρι του 2019, μεταξύ πολλών εμφανίσεων, τραγούδησε σε συναυλίες με τραγούδια της Ε. Πιάφ και του Ζ. Μπελ συμπράττοντας με την Κρατική Ορχήστρα της Gera.

Το μουσικό αφιέρωμα στην Εντίθ Πιάφ «La vie en rose» παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019 και όλα τα έσοδα από την παράσταση θα διατεθούν στο «Άσυλο του Παιδιού».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!