«Άδεια μου αγκαλιά…» για τους φίλους που «έφυγαν»

(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO) Η αφιέρωση και η συγκίνηση του μαέστρου της χορωδίας «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» για τα μέλη της που έφυγαν από τη ζωή.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Αφιέρωμα στον Σαββόπουλο στην Θεσσαλονίκη


Πριν από λίγες μέρες αναφερθήκαμε στα όσα διαδραματίσθηκαν στο αφιέρωμα στον Διονύση Σαββόπουλο, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαρτίου από το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος», στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν οι Χορωδίες και η Ορχήστρα του συλλόγου, οι τραγουδιστές ο Μανώλης Χατζημανώλης, Γιώργος Καλογήρου και Γιάννης Κουλούσιας, η Μεικτή & Παιδική Χορωδία Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς. Η διδασκαλία των χορωδιών ήταν του Χρυσόστομου Σταμούλη - ο οποίος διηύθυνε τη συναυλία - και της Ιωσηφίνας Κατωφλίδου και της Φιλαρμονικής του Γιάννη Κούκα.

«Άδεια μου αγκαλιά…»


Στα μισά, περίπου, της εκδήλωσης ο Χρυσόστομος Σταμούλης αφιέρωσε το τραγούδι «Άδεια μου αγκαλιά» σε μουσική του Nick Cave και ελληνικούς στίχους του Σαββόπουλου, σε τέσσερα μέλη της χορωδίας που έφυγαν την τελευταία χρονιά, αναπάντεχα από τη ζωή, σε ηλικία από 30 έως 42 ετών… Ήταν ο π.Κωσταντίνος Σιδηρόπουλος, η Άννα Μυριανθέως, ο Χρήστος Σινασόπουλος και ο Δημοσθένης Κουτσιούκης. Η ομιλία του μαέστρου άφησε άφωνους όσους δεν γνώριζαν, ενώ η ερμηνεία του τραγουδιού από τον Μανώλη Χατζημανώλη και τη Μεικτή Χορωδία του συλλόγου, προκάλεσε τη συγκίνηση του κοινού αλλά και του ίδιου του Μάκη Σταμούλη…

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο στιγμιότυπο της συναυλίας… Οι φωτογραφίες από τη συναυλία είναι του Μόσχου Γκουτζιούδη και του Δημοσθένη Τσαβδαρίδη και προέρχονται από το προφίλ του Χρυσόστομου Σταμούλη στο facebook.

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!