6ος ιστιοπλοϊκός αγώνας στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου

Ο 6ος επετειακός ιστιοπλοϊκός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη μνήμη του μέλους του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης, Νίκου Παπάζογλου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
20/09/2017

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Νίκος Παπάζογλου υπήρξε λάτρης της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας. Την έβαλε στους στίχους των τραγουδιών του, με τη βοήθεια των οποίων «ταξίδεψαν» όλοι όσοι τον αγάπησαν. Ήθελε η μουσική του να φτάνει στην άγονη γραμμή.

Εξάλλου, αυτός είναι ο πρωταρχικός σκοπός της μουσικής, της τέχνης: Να φτάνει εκεί που οι ψυχές διψούν για βροχή φωτός. Κάθε καλοκαίρι αρμένιζε στα ελληνικά πελάγη με το σκάφος του, τον Ίκαρο και καπετάνισσα τη Βαρβάρα Παπάζογλου και συμμετείχε σε πολλούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες και ρεγκάτες. Η αγάπη του για το Αιγαίο ήταν έκδηλη, στην παρέα τραγουδούσε πάντα νησιώτικα τραγούδια. Σταθερό σημείο αναφοράς το κόκκινο μαντήλι, που με την καθημερινή χρήση έγινε σήμα κατατεθέν. Στις 17 Απριλίου 2011 ξεκίνησε το μακρινό ταξίδι του στη ρωγμή του χρόνου και εμείς νοερά ταξιδεύουμε μαζί του, με την φωνή του, τις μουσικές του και την παρέα του!

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση αγωνιζομένων στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑΘ. Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά το τέλος της ιστιοδρομίας, περίπου στις 19:30, θα γίνει η απονομή των κυπέλλων στους νικητές καθώς και του επαμειβόμενου επάθλου -ένα μπαγλαμαδάκι ίδιο με εκείνο του Νικόλα- στο μεγάλο νικητή των αγώνων που καλείται να το παραδώσει στον επόμενο νικητή «παίζοντας» ένα τραγούδι του Νίκου. Το επαμειβόμενο έπαθλο φιλοτεχνήθηκε πριν 6 χρόνια με πολύ μεράκι από τον κ. Γιάννη Αλεξανδρή και αθλοθετήθηκε από το μέλος του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θαλάσσης, κ. Αντώνη Τσαλόπουλο. Περσινός νικητής του επάθλου ήταν το σκάφος ELLINIX (2016).

Facebook event

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!