2η Ημερίδα για το Μπουζούκι – Μουσικοί & φίλοι του τραγουδιού λάβετε μέρος!

«Ανοιχτή πρόσκληση» στους φίλους του τραγουδιού και της μουσικής για τη συμμετοχή τους, εκφράζοντας τις απόψεις και τις…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
τοποθετήσεις τους (προβληματισμοί, ανησυχίες, ζητούμενα), απευθύνουν οι διοργανωτές της 2η Ημερίδας για το Μπουζούκι που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2014 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τίτλος της «Το μπουζούκι σήμερα» και θεματική της κοινωνιολογικές, συνθετικές και κατασκευαστικές προσεγγίσεις για το παρόν και το μέλλον του μπουζουκιού μέσα από εισηγήσεις και συνομιλίες.

Επίσης θα γίνει ενημέρωση για το αίτημα της Ελλάδας για εγγραφή του μπουζουκιού (3χορδου, 4χορδου, τζουρά, και μπαγλαμά) στη λίστα προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας της UNESCO.
Παράλληλα θα υπάρξουν σολιστικές εκφράσεις της νεώτερης γενιάς μπουζουξήδων (μπουζουκιστών). Η ημερίδα θα κλείσει με Συναυλία με τραγούδια και σόλο, μέσα από ένα αφιέρωμα στο Μανώλη Χιώτη από το Μουσικό Σύνολο μπουζουκιών ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ με 33 μπουζούκια.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να αποστείλουν κείμενα και προτάσεις τους στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Οι τοποθετήσεις (μέρη αυτών ή και ολόκληρες) που θα κριθούν ως οι πιο ενδιαφέρουσες θα προβληθούν στην 2η Ημερίδα μέσω των παρουσιαστών της εκδήλωσης αλλά ενδεχομένως και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες αν αυτό κριθεί αναγκαίο και εφικτό. Μη χάνετε λοιπόν καιρό, λάβετε ενεργά και δυναμικά μέρος!

Οργάνωση: Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας Πολιτισμού “ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ”.
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014
«Το μπουζούκι σήμερα» -2η  Ημερίδα για το μπουζούκι
Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη | Ώρα: 17.00 – 22.00

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
-2η Ημερίδα για το Μπουζούκι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης




ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!