140 καλλιτέχνες ζητούν μποϊκοτάζ της Eurovision 2019 στο Ισραήλ

Ανάμεσά τους ο Μπράιαν Ίνο, Wolf Alice, Knife, Νικ Σέιμουρ (Crowded House), οι σκηνοθέτες Αλέν Γκιροντί, Μάικ Λι, Άκι Καουρισμάκι και Κεν Λόουτς και ο νικητής του 1994 από την Ιρλανδία Τσάρλι ΜακΓκέτιγκαν.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
10/09/2018

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Ogdoo.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κάνουν έκκληση και συνυπογράφουν για μποϊκοτάζ του διαγωνισμού της Eurovision του 2019 τον επόμενο Μάιο στο Ισραήλ.

Εκεί κανονικά θα έπρεπε να γίνει ο διαγωνισμός μετά τη φετινή νίκη της Νέτα Μπαρζιλάι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε επιστολή στον Guardian:

«Εμείς, οι υπογράφοντες καλλιτέχνες από την Ευρώπη και πέρα από αυτή, υποστηρίζουμε την ειλικρινή έκκληση των Παλαιστινίων καλλιτεχνών να μποϋκοτάρουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2019 που φιλοξενείται από το Ισραήλ. Μέχρι να μπορέσουν οι Παλαιστίνιοι να απολαύσουν ελευθερία, δικαιοσύνη και ίσα δικαιώματα, δεν θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία με το κράτος που τους αρνείται τα βασικά τους δικαιώματα.

Στις 14 Μαΐου, λίγες μέρες μετά τη νίκη του Ισραήλ στη Eurovision, ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 62 αμάχους παλαιστίνιους διαδηλωτές στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών, και τραυμάτισε εκατοντάδες, κυρίως με πραγματικά πυρά. Η Διεθνής Αμνηστία καταδίκασε την πολιτική του Ισραήλ να πυροβολεί για να σκοτώσει ή να ακρωτηριάσει και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτήρισε τις δολοφονίες ως «παράνομες και προσχεδιασμένες.

Η Eurovision 2019 πρέπει να μποϊκοταριστεί εάν φιλοξενηθεί από το Ισραήλ, ενώ αυτό συνεχίζει τις σοβαρές, εδώ και δεκαετίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστίνη. Κατανοούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση απαιτεί από το Ισραήλ να βρει μια «μη διαχωρισμένη» τοποθεσία για τη Eurovision του 2019. Θα πρέπει να ακυρώσει τη φιλοξενία του διαγωνισμού στο Ισραήλ συνολικά και να το μεταφέρει σε άλλη χώρα με καλύτερο ιστορικό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Η αδικία χωρίζει, ενώ η επιδίωξη της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώνει».

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!