Υπάρχουν και ρουφιάνοι… στον ΠΑΟ και όχι μόνο!

Στο ναυάγιο βέβαια… τα ποντίκια φεύγουν πρώτα για να συνεχίσουν το έργο τους σε άλλες γειτονιές…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1982 κυκλοφόρησε ο δίσκος του Άκης Πάνου «Θέλω να τα πω» με τον Γιώργο Νταλάρα. Οι δυο τους συνδέονταν με δεσμούς εκτίμησης και σεβασμού κάτι μεταξύ θείου και ανιψιού.

Το άλμπουμ αποτελεί την τελευταία ολοκληρωμένη πρόταση αξιώσεων του Πάνου στην δισκογραφία. Ότι ακολούθησε δεν είχε την έκταση ενός μεγάλου δίσκου με πρωτότυπο υλικό. Κι αυτό γιατί ο Πάνου αρνούνταν τις δελεαστικές προτάσεις που δέχονταν και τα ποσά με τα υψηλά μηδενικά που του πρότειναν, επιλέγοντας αυστηρά ο ίδιος την στιγμή και τους ανθρώπους με τους οποίους θα συμπορευόταν.

Ο δίσκος είχε καταπληκτικές στιγμές, όπως το ομότιτλο αλλά και το σπουδαίο «Χαροκόπου 1942-1953» (Στις παράγκες) ή αλλιώς , όπως οι περισσότεροι το αναγνωρίζουν, «Εφτά νομά σ’ ένα δωμά».

Αυτά τα δύο ο Νταλάρας τα έβαλε και στο ζωντανό άλμπουμ απ’ τις παραστάσεις του στον Ορφέα που λίγο μετά κυκλοφόρησε, με αποτέλεσμα να «παρεξηγηθεί» με τον Πάνου.

Πάντως όλα τα τραγούδια του «Θέλω να τα πω» στάζουν αίμα και ουσία, όπως κι αυτό που ο Πάνου απευθύνεται στον Άγιο Πέτρο για να του επιτρέψει την είσοδο στον παράδεισο, και καταλήγει:

Αν λεν πως βαριαμάρτησα
Υπάρχουν και ρουφιάνοι

Με αυτόν τον τρόπο αντέδρασε ο Γιώργος Κουτρουμπής, με μήνυμά του στο Instagram στα μύρια όσα που του καταλογίζουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όταν ενημερώθηκαν από «φωνές» και δημοσιεύματα τη στάση που κρατά σε αυτά που του οφείλει το… «τριφύλλι».

Έγραψε ο 26χρονος αμυντικός «Ρουφιάνε βάλε κανά δόντι και μετά με πιάνεις στο στόμα σου» για να συμπληρώσει με αινιγματικό υστερόγραφο: «Τον σωτήρα ψυχολόγο και τα μάτια σας».

Δεν είναι εύκολο ένας σύλλογος να σου λέει φύγε γιατί είσαι ακριβός… και μετά να απαιτούν να μην διεκδικήσεις τα οφειλόμενα.

Πόσοι από εκείνους που πετροβολούν τέτοιες συμπεριφορές, αν βρίσκονταν σε ανάλογη θέση θα λειτουργούσαν διαφορετικά; Και πόσοι γνωρίζουν τις λεπτομέρειες μιας κατάστασης;

Σάμπως έκλεψε κανέναν ο παίκτης; Τα δέοντα απαιτεί. Άλλωστε αν δεν ζητήσει τις νομικές κυρώσεις πως θα πιέσει ακόμα και για έναν βολικό συμβιβασμό.

Αφού έρχονται κι άλλοι-στρατός με ανάλογες διεκδικήσεις.

Κάπως έτσι οι ευθύνες και τα άδικα μετατοπίζονται από τους αίτιους και εκείνους που τα προκάλεσαν στους αναίτιους που όσο αγωνίστηκαν, τίμησαν, με τις όποιες δυνάμεις και το ταλέντο τους τη φανέλα που φορούσαν μέσα στο γήπεδο.

Ο κόσμος στην εποχή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εκεί και μόνο πρέπει να κρίνει τον κάθε ποδοσφαιριστή. Τι έπραξε στο χορτάρι. Τα υπόλοιπα περιττεύουν. Ειδικά στις μέρες μας και στον τόπο μας όπου γύρω από τους αθλητές ανθούν, κονομάνε και πορεύονται πολλοί επιτήδειοι. Ενδεχομένως μαζί τους να κυκλοφορούν καλοπροαίρετοι αλλά άσχετοι και ανίκανοι. Παίζει ρόλο και η προβολή και η αναγνώριση που αποκτά κανείς με το που ηγηθεί ενός ιστορικού συλλόγου…

Στο ναυάγιο βέβαια… τα ποντίκια φεύγουν πρώτα για να συνεχίσουν το έργο τους σε άλλες γειτονιές…

Γι’ αυτό οι φίλαθλοι, δεν πρέπει να την πατάνε, και να κρίνουν άκριτα εκείνους που δεν πρέπει και μάλιστα δίχως να τους δίνουν την ευκαιρία να απολογηθούν.

Κατά πως λέει και ο Πάνου στον Άγιο Πέτρο:

Άνοιξε στον Πανάγαθο να μπω να μαρτυρήσω
Κι αν θα μου βρει παράπτωμα με ξαναστέλνεις πίσω
Ξέρω καλά τι θα του πως και πως θα καθαρίσω
Και λέγε ποιος με κάρφωσε στα μούτρα να τον φτύσω

*Το κείμενο προέρχεται από το σημερινό οπισθόφυλλο της Sportday (20-12-17) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb.



Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!