«Τους φίλους μου συνάντησα» με τραγούδια του Μίκη και του Μάνου

(ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ) Αφιέρωμα στη συνεργασία δυο σπουδαίων στην εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» με δίσκους, αλλά και «live»…
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Ο Θεοδωράκης μελοποιεί Ελευθερίου


Στα τραγούδια της συνεργασίας του Μίκη Θεοδωράκη με τον Μάνο Ελευθερίου, ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «Εγώ, δεν έχω βγάλει το... ωδείο» που επιμελείται και παρουσιάζει ο υπογράφων στο Εθελοντικό Ραδιόφωνο του Δήμου Θεσσαλονίκης στους 100,6 fm, την Τετάρτη 24 Μαΐου.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής ακούστηκαν δισκογραφημένα τραγούδια, αλλά και ζωντανές ηχογραφήσεις, από πρόβες του Μίκη στα «Λαϊκά» το 1967, μέχρι τον κύκλο «Πολιτεία Δ’», που κυκλοφόρησε το 1996, καθώς και σημαντικές επανεκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν τα κατοπινά χρόνια.
100_2649.JPG

Live με Μπαλλά, Καραμφίλλη & Μέλπω…


Στο δεύτερο μέρος, ένα μικρό μουσικό σχήμα, αποτελούμενο από τον Σωτήρη Μπαλλά, που τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα, την Μέλπω Αλεξανδροπούλου που τραγούδησε και τον Γιώργο Καραμφίλλη που έπαιξε μπουζούκι, παρουσίασε ζωντανά κάποια από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Ελευθερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Σωτήρης Μπαλλάς, όσο και ο Γιώργος Καραμφίλλης συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια σταθερά με την Φωτεινή Βελεσιώτου, στις ζωντανές εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αυτή την εποχή μάλιστα, η Βελεσιώτου βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας καινούργιων τραγουδιών σε μουσική του Γιώργου Καραμφίλλη, ενώ ο Σωτήρης Μπαλλάς αναμένεται να μπει στο studio για να ηχογραφήσει νέα τραγούδια με στίχους του Μάνου Ελευθερίου πάνω σε μουσική του Βαλάντη Σωτηρίου.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή.

Και δυο οπτικοακουστικά αποσπάσματα από την εκπομπή με τα τραγούδια «Μια νυχτερίδα στη σκεπή» και «Το παλικάρι έχει καημό».

Video

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!