Το YouTube θα πληρώσει δισεκατομμύρια για πνευματικά δικαιώματα

Το YouTube εξαναγκάζεται σε πληρωμές δισεκατομμυρίων μετά από απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, πήρε το μέρος της μουσικής βιομηχανίας και όχι του YouTube.


Αποφασίστηκε η υιοθέτηση νόμων για τα πνευματικά δικαιώματα, οι οποίοι θα αναγκάσουν το YouTube και τις άλλες πλατφόρμες να αναζητούν άδειες για την προβολή μουσικών videos.

H Helen Smith, εκπρόσωπος γνωστών δισκογραφικών labels αναφέρει σε δηλώσεις της:

«Πρόκειται για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών και την εξασφάλιση ενός δίκαιου μεριδίου προς τους καλλιτέχνες. Είναι μια από τις αποφάσεις που παίρνονται μια φορά στα χρονικά, αλλάζοντας τους συσχετισμούς».

Η ψηφοφορία σχετιζόταν με νέους νόμους πνευματικών δικαιωμάτων οι οποίοι αναμένεται να αναγκάσουν το YouTube να πληρώσει δισεκατομμύρια δολάρια σαν χρέωση για τους χρήστες που παρακολουθούν τα μουσικά του video.

Κάτι που η μουσική βιομηχανία υποστήριζε εδώ και χρόνια, τονίζοντας πως το YouTube εκμεταλλευόταν την έλλειψη νομικής προστασίας γύρω από τα μουσικά videos που προβάλλονται στην πλατφόρμα του, πληρώνοντας μικροποσά σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες.

Τώρα όμως τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν.

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!