Το χτύπημα στο ποδόσφαιρο!

(ΑΚΟΥΣΤΕ) Όλα όσα έγιναν χτες στα γήπεδα μέσα απ' την προφητική «ματιά» του Πάνου Γαβαλά.
logo radio
Ogdoo web radio
Live
 
Το 1977 ο Πάνος Γαβαλάς βρισκόταν σε μια κομβική φάση της καριέρας του. Είχε ήδη κερδίσει τα πολύτιμα γαλόνια του από τα τέλη της δεκαετίας του ΄50 στην διασκέδαση και τη δισκογραφία και πρωτίστως την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου. Δυο χρόνια νωρίτερα είχε κάνει ξανά επιτυχία στη Minos με έναν μεγάλο δίσκο που έβγαλε στιγμές όπως το «Άσε με πια» και τη «Δοκιμασία» και πλέον αναζητούσε τις τύχες του στη δραστήρια Pan Vox της οικογένειας Γκεσάρ στην οποία είχαν καταφύγει και άλλοι θρύλοι του παρελθόντος, μεταξύ άλλων και ο συνοδοιπόρος του Μανώλης Αγγελόπουλος. Να θυμίσουμε πως μετά τα μισά του ΄60 και αρχές του ΄70 ο Γαβαλάς είχε επιχειρήσει να στήσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία και να έχει τον έλεγχο της διαχείρισης της φωνής του. Αρχικά μαζί με την Πόλυ Πάνου με την Βεντέττα και λίγο αργότερα αυτόνομα με τη δική του Sonata. Ο Γαβαλάς στους νέους πια καιρούς επέλεξε να συνεργαστεί με το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο και τους στιχουργούς Βαγγέλη Ατραΐδη και Γιάννη Βασιλόπουλο που λειτουργούσαν ως δίδυμο. Ο Νικολόπουλος απ’ το 1975 είχε βγει πληθωρικά και δυναμικά μπροστά στον κύκλο του υπογράφοντας τη μουσική του δίσκου «Υπάρχω» με ερμηνευτή τον Καζαντζίδη και στιχουργό τον Πυθαγόρα που έκανε ένα τεράστιο μπαμ σε όλα τα επίπεδα. Στην πρώτη τους ολοκληρωμένη συνάντηση -ακολούθησαν άλλε τρεις- ο νεαρός αλλά μεστός και ταλαντούχος Νικολόπουλος χάρισε απλόχερα στον βετεράνο ερμηνευτή τη φρεσκάδα και την «νευρική» ματιά που είχε ανάγκη ο βηματισμός του στη νέα εποχή. Στο δίσκο τους «Λαϊκές Συγκινήσεις» με την μόνιμη παρτενέρ του Γαβαλά, Ρία Κούρτη στις διφωνίες έγραψαν τα μεγάλα σουξέ «Στο σταυρόδρόμι» και «Σήκω πάνω κάτσε κάτω», δίχως όμως να υστερούν και τα υπόλοιπα τραγούδια. Ανάμεσα τους και το «Χτύπημα»

Το χτύπημα το δέχομαι
Δίχως να σ’ εμποδίσω…

Για «σκληρό χτύπημα» έκανε λόγο ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ομάδας του από τον Πανιώνιο μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα αποτέλεσμα που γκρεμίζει όσα σπουδαία πέτυχε η Ένωση στην Τούμπα, το οποίο κάνει ανηφόρα την πορεία της ομάδας στα πλέι οφ. Μεγάλη και τρανταχτή η επιτυχία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τις κατακτήσεις που πέτυχε σε όλη την φετινή σεζόν.

Το μεγάλο «Χτύπημα» όμως ήρθε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Πρώτα για το ποδόσφαιρο και μετά για τον Παναθηναϊκό. Στη λοταρία της ζούγκλας κερδισμένος βγαίνει προσωρινά ο ΠΑΟΚ. Μόνο που το όποιο κέρδος μπροστά στη γενική χασούρα είναι αν όχι ανύπαρκτο, ασήμαντο. Άλλωστε είναι πιθανό -κι ας μην το ευχόμαστε σε καμία περίπτωση- σε ότι ακολουθήσει στην Τούμπα να συμβεί κάτι ανάλογο. Την ίδια ώρα εκκρεμεί και η υπόθεση του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό. Τα γήπεδα μετατρέπονται σε πεδία μάχης και οι αγώνες σε δικαστήρια. Το «Χτύπημα» είναι ένα ακόμα… σε μια κατάσταση που δείχνει πως δεν πάει άλλο. Πρέπει τα μέτρα που θα λάβουν οι αρμόδιοι να είναι δραστικά και καίρια. Ο «χτυπημένος», δηλαδή το ποδόσφαιρο και μαζί οι πολλοί και υγιείς που το αγαπάμε, είναι κυριολεκτικά στο πάτωμα. Κάθε μέρα που περνάει είναι και χειρότερη, και η κατάληξη μοιάζει χωρίς επιστροφή. Παράγοντες, πρόεδροι, αθλητές, οπαδοί, δημοσιογράφοι και όχι μόνο, στρατηγοί αλλά και απλοί φαντάροι, πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, για να σταματήσει η κατρακύλα. Άλλο επαγγελματισμός κι άλλο ανεξέλεγκτο χάος που ευνοεί μόνο τους «πονηρούς». Γιατί όπως τραγουδούσε κι ο Γαβαλάς:

Χωρίς καρδιά στα στήθια μου
Για πες μου πως θα ζήσω…

*...μπάλα μετά μουσικής

Το άρθρο προέρχεται από το οπισθόφυλλο της Sportday (18/5/2017) και είναι μια χορηγία της πίπας Herb. Μπορείτε να το διαβάσετε και μέσα από το pdf που ακολουθεί.
Συνημμένα αρχεία:

ΤΟ OGDOO.GR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το τραγούδι αλλιώς, στο email σας!

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα στο χώρο της καλής μουσικής!